Ανακοινώθηκαν οι βάσεις – Λιγότεροι φέτος οι επιτυχόντες

Τους 70.988 έφθασαν οι υποψήφιοι των πανελλαδικών εξετάσεων που εισήχθησαν στα Πανεπιστήμια, στις Ανώτατες Εκκλησιαστικές Ακαδημίες, στα ΤΕΙ, στις Στρατιωτικές και Αστυνομικές Σχολές και στις Ακαδημίες της Πυροσβεστικής και του Εμπορικού Ναυτικού.

Οι επιτυχόντες είναι λιγότεροι από πέρυσι, καθώς το 2014 εισήχθησαν σε ΑΕΙ και ΤΕΙ 72.763 υποψήφιοι.

O συνολικός αριθμός των υποψηφίων οι οποίοι υπέβαλαν μηχανογραφικό δελτίο φέτος ανήλθε σε 104.616, ενώ πέρυσι ο αριθμός των υποψηφίων ήταν 99.958.

Τα αναλυτικά στοιχεία υποψηφίων και επιτυχόντων έχουν ως εξής:

αποτελέσματα

Τα δικαιολογητικά και η διαδικασία εγγραφής θα ανακοινωθούν με δελτίο Τύπου του υπουργείου Παιδείας και αναλυτική εγκύκλιο.

Όλοι οι επιτυχόντες στα ΤΕΙ εισάγονται στο Α΄ εξάμηνο.

Η προθεσμία και η διαδικασία εγγραφής των επιτυχόντων στις Στρατιωτικές και Αστυνομικές Σχολές, στη Σχολή Ανθυποπυραγών της Πυροσβεστικής Ακαδημίας, στις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού καθώς στις Ανώτερες Σχολές Τουριστικής Εκπαίδευσης Ρόδου και Κρήτης θα ορισθεί και θα ανακοινωθεί από τις ίδιες τις σχολές. Οι ιδιώτες επιτυχόντες στις Σχολές Αστυφυλάκων και Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας θα εγγραφούν κατά το ακαδημαϊκό έτος 2016-2017.

Δείτε αναλυτικά: 

Μεγάλη πτώση σε τμήματα περιφερειακών πανεπιστημίων

Οι βάσεις εμφάνισαν μεγάλη πτώση σε τμήματα περιφερειακών πανεπιστημίων. Ενδεικτικά, στο τμήμα Πολιτικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας τα μόρια έπεσαν κατά 1.496.

Στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων η βάση εισαγωγής για το τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας έπεσε κατά 1.530 μόρια.

Μικρότερη είναι η πτώση στις περιζήτητες σχολές της Αθήνας (Νομική -491 μόρια, Ιατρική -309 μόρια).

Στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο μεγαλύτερη πτώση εμφάνισε το τμήμα Πολιτικών Μηχανικών (-1.321 μόρια).

Αναλυτικές συγκρίσεις βάσεων: 

Στην ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας τα αποτελέσματα

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να πληροφορούνται τα αποτελέσματα μέσω της ιστοσελίδας του υπουργείου Παιδείας, http://results.it.minedu.gov.gr, πληκτρολογώντας τον οκταψήφιο κωδικό αριθμό τους και τα τέσσερα αρχικά γράμματα των προσωπικών τους στοιχείων (Επώνυμο – Όνομα -Πατρώνυμο – Μητρώνυμο).

Τα αποτελέσματα έχουν σταλεί ηλεκτρονικά στις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, για να εκτυπωθούν οι ονομαστικές καταστάσεις των επιτυχόντων και να προωθηθούν στα σχολεία ευθύνης τους.

Σύστημα ηλεκτρονικής εγγραφής σε ΑΕΙ – ΤΕΙ

Υπενθυμίζεται ότι φέτος θα ισχύσει για πρώτη φορά το σύστημα της ηλεκτρονικής εγγραφής στα πανεπιστήμια και ΤΕΙ και έτσι, όσοι έχουν επιτύχει σε σχολές μακριά από τον τόπο διαμονής τους δεν θα χρειαστεί να επισκεφθούν άμεσα τον τόπο των σπουδών τους.

Οι επιτυχόντες πρέπει να εισέλθουν από τον υπολογιστή τους με τον ειδικό κωδικό τους στη σχετική ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας και να ακολουθήσουν τις οδηγίες. Στη συνέχεια θα πρέπει να αποστείλουν ταχυδρομικά τα σχετικά δικαιολογητικά. Οι εγγραφές αναμένεται να γίνουν το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Σεπτεμβρίου.

source


///