Άνοιξη γεμάτη μουσική

|| Οι συναυλίες που έρχονται ||

ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΗΜΗΤΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

Κάθε φέτος και καλύτερα. Παρά την κρίση. Παρά τις επαναλήψεις. Πολλές επιλογές. Διαφορετικά είδη. Η αγαπημένη Patti Smith επανέρχεται με μια πολύ ωραία ιδέα παίζοντας ολόκληρο το ιστορικό ντεμπούτο άλμπουμ της «Horses» του 1975 μαζί με επιλογές από την πορεία της στο Piraeus Academy (25/6).

paty-smith

Aπό την Πέμπτη 23 έως και την Κυριακή 26 Ιουνίου, με ελεύθερη είσοδο στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχοςπεριμένουμε την πρωτοποριακή Laurie Anderson μαζί με τους Omar Souleyman, Amir ElSaffar,  Xylouris White και Ελευθερία Αρβανιτάκη.

Δίπλα στο δυνατό και φέτος Rockwave, που ξεκινά βρετανικά με τους υπερδραστήριους φέτος Last Shadow Puppets του Alex Turner μαζί με τους Suede (5/6, ΤerraVibe), έχει προστεθεί το νέο φεστιβάλ Release Athens από την ομάδα του Fuzz στην πλατεία Νερού (1/6, 3/6, 7/6, 13/6) με δυνατές σειρήνες από PJ Harvey και Beirut, το δοξάρι του Jónsi με τις post-rock εντάσεις των Sigur Ros, νέα ονόματα όπως οι Daughter και οι DIIV, θρυλικοί shoegazers όπως οι Slowdive και electroswing tsaxpinia από Parov Stelar.

Cult live του 2016 η άφιξη του μυθικού , σκηνοθέτη και μουσικού που για πρώτη φορά θα πραγματοποιήσει «Escape from Athens» (Piraeus Academy, 27-28/5).

Φουλ συναισθηματικοί οι Τindersticks στη Στέγη (25-26/5), Pink Martini στις αρχές Ιουνίου, sold out ήδη η πρώτη μέρα του Sivert Hoyem των Madrugada στο Piraeus Academy (23&24/4), από κοντά και ο Steven Wilson των Porcupine Tree με νέο solo άλμπουμ κι αυτός στο Θέατρο Badminton (5/5), ο Panda Dub από τη Lyon φέρνει dub, reggae απόηχο στο Boτανικός Plus (21/5), oι Underground Youth του Craig Dyer από το Μάντσεστερ επανέρχονται με σαματά στο Fuzz (20/5), oι Planet Of Zeus με stoner rock που ξεπερνά τα σύνορα (Piraeus Academy στις 7/5), οι βετεράνοι space rockers Hawkwind έρχονται Gagarin (22/5), prog rock ιστορία από τους ερμηνευτές του «Julia», Pavlov’s Dog στο Κύτταρο (28/5) και συνάντηση των Larry Gus (Παναγιώτη Μελίδη) και Σtella (Στέλλας Χρονοπούλου) στο Gagarin (7/5) με τον πρώτο να ακούγεται διεθνώς μέσω DFA και τη δεύτερη να μας ξαναδείχνει τα καλοφτιαγμένα electropop tracks του πρώτου της άλμπουμ Picking Words. Ενώ μία από τις σπάνιες εμφανίσεις τους στην Αθήνα θα κάνουν οι Keep Shelly in Athens στο Ρομάντσο στις 12/5.  Και αυτά είναι μόνο η αρχή. Ακολουθεί δεύτερο θερινό κύμα και μερικές εκπλήξεις. Ευχάριστες.

source: athensvoice.gr
notes