Αντώνης Δημοτάκης: Τραγικός επίλογος για τον 39χρονο αστυνομικό. Τι έδειξε η νεκροψία

Ανάμεσα σε βράχους, σε ένα σημείο πάνω από τη θέση Καλοπούλα, στον Υμηττό, εντοπίστηκε το άψυχο σώμα του αστυνομικού, Αντώνη Δημοτάκη, ο οποίος είχε εξαφανιστεί από την Καισαριανή από τις 26 Απριλίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες το πτώμα εντόπισε περιπατητής σε μονοπάτι, ενώ δίπλα του βρέθηκε ένα πιστόλι, μάρκας Walter, το οποίο είναι ίδιο με εκείνο που είχε στην κατοχή του ο 39χρονος.

Οι πρώτες ενδείξεις “δείχνουν” πως πρόκειται για αυτοκτονία, όμως η Αστυνομία εξετάζει όλα τα ενδεχόμενα.

Για την εξαφάνιση του Αντώνη Δημοτάκη είχε εκδοθεί “Silver Alert”, ενώ οι έρευνες των Αρχών εδώ και δυόμιση μήνες δεν είχαν οδηγήσει πουθενά.

Ποιος ήταν ο άτυχος 39χρονος

Ο Αντώνης Δημοτάκης υπηρετούσε 15 χρόνια στην ΥΜΕΤ, χωρίς ποτέ η συμπεριφορά του να προκαλέσει το παραμικρό πρόβλημα στην υπηρεσία του. Μια ημέρα ύστερα από εκείνη που εξαφανίστηκε θα έπρεπε να εμφανιστεί στην Άμεση Δράση, κάτι που δεν έγινε ποτέ. Από την πρώτη στιγμή η οικογένειά του εκτίμησε πως κάτι κακό του είχε συμβεί, καθώς όπως έλεγαν, «δεν ήταν από τους τύπους που χάνονταν, ήταν τυπικός επαγγελματίας και άνθρωπος».

Τι έδειξε η νεκροψία στη σορό του αστυνομικού Αντώνη Δημοτάκη

O σειριακός αριθμός του όπλου διαλύει την ομίχλη γύρω από το πτώμα που βρέθηκε στον Υμηττό το μεσημέρι της Κυριακής.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ταυτοποιήθηκε το όπλο που βρέθηκε δίπλα στο πτώμα του άνδρα στην θέση Κυρα-Ελένη της Καισαριανής. Ανήκει στον 38χρονο αστυνομικό Αντώνη Δημοτάκη που είχε εξαφανιστεί στις 25 Απριλίου από την περιοχή της Καισαριανής όπου έμενε μόνος του.

Συγγενείς φέρεται να αναγνώρισαν τα ρούχα παρά το γεγονός ότι αυτά είχαν αλλοιωθεί από τις συνθήκες που επικρατούσαν. Ελήφθη δείγμα DNA από τη μητέρα του άτυχου αστυνομικού για την πλήρη επιβεβαίωση της ταυτότητάς του.

Τι λέει ο ιατροδικαστής

Από την αυτοψία και την νεκροψία που διηνήργησε ο ιατροδικαστής προκύπτουν τα εξής: Η σορός έφερε ένα μεγάλο τραύμα εξόδου στο πάνω μέρος του κρανίου γεγονός που δικαιολογεί βολή εξ επαφής από το στόμα με φορά προς τα πάνω. Αύριο, Δευτέρα, αναμένεται να γίνει η νεκροτομή που θα δώσει και επιπλέον απαντήσεις στα ερωτήματα που υπάρχουν.

Οι έρευνες είχαν επικεντρωθεί από την αρχή στη δασική περιοχή του Υμηττού όπου ο αστυνομικός συνήθιζε να αθλείται.

Τελευταία, η μαρτυρία ενός οδηγού ταξί στην Αστυνομία έστρεψε το ενδιαφέρον των ερευνητών στην περιοχή της Γλυφάδας και της Βούλας. Εκεί ο ταξιτζής είχε αφήσει έναν άνδρα που έμοιαζε στον αστυνομικό και είχε παραλάβει από την περιοχή της Καισαριανής.

Το μυστικό της εξαφάνισης του άτυχου Αντώνη Δημοτάκη έκρυβε τελικά ο Υμηττός. Το σημείο που βρέθηκε ήταν προσβάσιμο μόνο σε ορειβάτες, ένας εκ των οποίων τον εντόπισε περίπου τρεις μήνες μετά.

source: madata.gr