Μάς ενημερώνει η chef Μαίρη Παναγάκου, με εύκολες, νόστιμες και οικονομικές συνταγές.

Υλικά

  • 1 πακέτο φύλλα χωριάτικα για πίτες
    700 γρ μπρόκολο
    200 γρ κουνουπίδι
    250 γρ φέτα
    2 αυγά
    1 μέτριο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
    2 κ σ ψιλοκομμένο μαϊντανό
    2 κ σ ψιλοκομμένο άνηθο
    αλάτι και πιπέρι
    3 κ σ ελαιόλαδο για το άλειμμα των φύλλων
    1 αυγό, 2 κ σ λάδι, 3 κ σ γάλα
    παπαρουνόσπορο και σουσάμι

Τρόπος παρασκευής

1. Σιγοβράζετε για 10′ το μπρόκολο και το κουνουπίδι σε 2 ποτήρια νερό. Τα σουρώνετε και τα κόβετε σε μικρά κομμάτια. Τα βάζετε σε λεκάνη και προσθέτετε τα μυρωδικά, το κρεμμύδι, την φέτα, το αλάτι, το πιπέρι και τέλος τα αυγά ελαφρά χτυπημένα.
2. Λαδώνετε ένα ταψί και στρώνετε 3 φύλλα, καλά λαδωμένα μεταξύ τους. Απλώνετε την γέμιση και την στρώνετε καλά. Από πάνω άλλα 3 φύλλα καλά λαδωμένα μεταξύ τους και χτυπάτε 1 αυγό με 2 κ σ λάδι και 3 κ σ γάλα. Περιχύνετε από πάνω το τελευταίο φύλλο και πασπαλίζετε με παπαρουνόσπορο και σουσάμι.
3. Προθερμαίνετε τον αερόθερμο φούρνο στους 160ο και τοποθετείτε την πίτα, χωρίς να την χαράξετε, για να ψηθεί. Αφήνετε για 20′ και μετά την βγάζετε και την χαράζετε σε κομμάτια.
Αφήνετε να καλοψηθεί για 50′ περίπου και είναι έτοιμη.
Σερβίρεται χλιαρή, αλλά και κρύα είναι το ίδιο νόστιμη.

 

Για περισσότερες συνταγές, κάντε click στο παρακάτω λευκό «κουμπί»:

Gastronomy! Τhe study of the relationship between food and culture

 

follow us on twitter