Σοβαρή διαμάχη έχει ξεσπάσει εδώ και λίγες ημέρες μεταξύ του Δήμου Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης και της Εκκλησίας της Ελλάδος με ένα μεγάλο κομμάτι της έκτασης του Ασκληπιείου να βρίσκεται στο επίκεντρο.

Μετά το σάλο που προκλήθηκε, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος σημειώνει ότι η «προσφυγή της Εκκλησίας της Ελλάδος δεν συνδέεται μέ οποιαδήποτε ενδεχόμενο εξώσεως του Ασκληπιείου Νοσοκομείου Βούλας», και πως «η νόμιμη υποχρέωση της Εκκλησίας της Ελλάδος να ζητήσει δικαστική προστασία, δεν θα καταλήξει σε οποιοδήποτε αποτέλεσμα βλαπτικό για την λειτουργία του νοσοκομείου».

Η υπόθεση χρονολογείται από το 1925, όταν και απαλλοτριώθηκε από το ελληνικό δημόσιο, το συγκεκριμένο τμήμα γης, που ανήκε στην Εκκλησία της Ελλάδος, και αντιστοιχεί στη μισή περίπου έκταση του Ασκληπιείου.

Σε ανακοίνωσή του ο δήμος Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης κατηγορεί την Εκκλησία ότι «θυμήθηκε» την υπόθεση μετά από 100 χρόνια και πως «αποκηρύσσει το φιλανθρωπικό της χαρακτήρα και σε συνδυασμό με την προσπάθεια τσιμεντοποίησης των αδόμητων χώρων πρασίνου της Βουλιαγμένης, επιδίδεται πλέον σε βιομηχανία αγοροπωλησίας ακινήτων (real estate)».

source