ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΥΝΕΔΡΙΩΝ ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΕΦΗΒΟΙ

Ο Δήμος Ελληνικού – Αργυρούπολης στα πλαίσια της πανδημικής περιόδου, υπακούοντας στα υγειονομικά μέτρα προστασίας από τον COVID – 19, θα εκκινήσει το Πρόγραμμα Ομαδικών Συνεδριών Εφήβων & Γονέων μέσω τηλεδιάσκεψης. Οι συνεδρίες θα υλοποιούνται για τους δημότες Ελληνικού – Αργυρούπολης δωρεάν, μετά την εθελοντική επιστημονική προσφορά του Διδάκτορα της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Κρήτης, Παιδοψυχολόγου – Νευροψυχολόγου στο Νοσοκομείο Παίδων, Παιδαγωγού και Συγγραφέα, Εισαγγελικού Πραγματογνώμονος επί παιδικών κακοποιήσεων, κ. Σήφη Κουράκη, καθώς επίσης και της Κλινικής Ψυχολόγου, Ψυχοθεραπεύτριας Ομάδας-Ζεύγους-Οικογένειας και Συγγραφέα, κυρίας Χρύσας Μπλάγκα.

Τα τμήματα που θα διαμορφωθούν, κατηγοριοποιούνται στις ακόλουθες θεματικές:

Θέμα 1ο  

  • «Πώς  η απαγόρευση των εξόδων και των συναναστροφών, επηρέασε ψυχοσωματικά τους έφηβους στην περίοδο της πανδημίας.  Κατάλληλες αντιδράσεις των γονέων στο άγχος, στις κρίσεις πανικού και στον θυμό των παιδιών τους λόγω του εγκλεισμού». (Συμβουλευτική ομάδα για γονείς)  / Παρασκευή,  16-4-2021, 20:00 – 21:30 μμ (Ομιλητής Διδάκτωρ κ. Σήφης Κουράκης)

Θέμα 2ο  

  • «Συμβουλευτική εφήβων για τις μαθησιακές τους δυσκολίες και την Διάσπαση Προσοχής-Υπερκινητικότητα. Τρόποι και τεχνικές αποδοτικού διαβάσματος και συγκέντρωσης. Διαχείριση και κατανομή του ελεύθερου και του μαθησιακού χρόνου». (Συμβουλευτική  ομάδα ευαισθητοποίησης εφήβων)  / Σάββατο, 17-4-2021, 20:00 – 21:30 μμ

            (Ομιλητής Διδάκτωρ κ. Σήφης Κουράκης)

 

Θέμα 3ο   

  • «Πώς αντιμετωπίζονται από τους γονείς, οι συγκρούσεις και ο εκνευρισμός των εφήβων. Πώς αντιδρούμε στην υπερβολική  προσήλωση των παιδιών στο διαδίκτυο την περίοδο της πανδημίας». (Συμβουλευτική ομάδα για γονείς) /Τετάρτη, 21-4-2021, 20:00 – 21:30 μ.μ. (Ομιλήτρια Επιστήμων κά. Χρύσα Μπλάγκα)

Θέμα 4ο 

  • «Πώς  αντιδρώ – εν μέσω πανδημίας – στον περιορισμό στις εξόδους, στις απαγορεύσεις και στα νέα όρια επικοινωνίας.  Τα προβλήματα αυτοεκτίμησης και η κρίση στις φιλίες της ζωής των εφήβων». (Συμβουλευτική  ομάδα ευαισθητοποίησης εφήβων) /Πέμπτη, 22-4-2021, 20:00 – 21:30 μ.μ. (Ομιλήτρια Επιστήμων κά. Χρύσα Μπλάγκα)

Mπορείτε να υποβάλλετε αίτηση εγγραφής στο Τμήμα Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης 2132018781 – 782, fax 2132018796 & Email: tmimapaideias@ellinikoargyroupoli.gr Κύπρου 68.

Προσοχή να αναγράφεται οπωσδήποτε το email σας για να σας αποσταλεί ο σχετικός σύνδεσμος.

Οι συνεδρίες θα ξεκινήσουν από 16/4/2021 και θα ολοκληρωθούν 22/4/2021.

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

 

ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΑΡΧΕΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ:

 ΑΙΤΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΙΣ ΟΜΑΔΙΚΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ 

 ΑΙΤΗΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΥΓΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ