Δωρεάν μαθήματα Σωματικού Θεάτρου και Υποκριτικής για ηλικίες από 8 έως 98 ετών

Κάθε Τετάρτη, από 7 Φεβρουαρίου έως 29 Μαϊου 2024

Δημοτικό Κινηματοθέατρο “Μ. Μερκούρη”

(Γ. Γεννηματά και Ανατ. Ρωμυλίας 123, Άνω Γλυφάδα)

 

Ένα είδος τέχνης διαφορετικό και ευεργετικό για το νου, την ψυχή και το σώμα. Μια άλλη μορφή θεάτρου, που βασίζεται περισσότερο στη σωματική κίνηση και λιγότερο στην έκφραση μέσα από το λόγο. Μια ιδέα αλλιώτικη, στην οποία οι ερμηνευτές γίνονται δημιουργοί συναισθημάτων και όχι απλοί εκτελεστές του θεάματος. Το «Σωματικό Θέατρο» , του οποίου στοιχεία προέρχονται από το Αρχαίο Ελληνικό Θέατρο και, συγκεκριμένα, από τα θεατρικά του Αριστοφάνη, έρχεται στη Γλυφάδα μας!

Με πρωτοβουλία του Δημάρχου Γλυφάδας Γιώργου Παπανικολάου, το Τμήμα Πρόνοιας, Κοινωνικής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων σε συνεργασία με την Κοινωνική Υπηρεσία και το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου διοργανώνει σειρά βιωματικών εργαστηρίων Σωματικού Θεάτρου και Υποκριτικής για όλες τις ηλικίες: ενήλικες, εφήβους και παιδιά άνω των 8 ετών.

 

Τα βιωματικά εργαστήρια θα πραγματοποιούνται κάθε Τετάρτη, από τις 7 Φεβρουαρίου έως τις 29 Μαϊου 2024, στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο «Μελίνα Μερκούρη» (Γ. Γεννηματά και Ανατ. Ρωμυλίας 123, Άνω Γλυφάδα), ως ακολούθως:

📍 Παιδικό Τμήμα (Α’ – Γ’ Δημοτικού): 16:30 – 18:00

📍 Παιδικό Τμήμα (Γ’- ΣΤ’ Δημοτικού): 18:00 – 19:30

📍 Τμήμα Εφήβων (Γυμνάσιο – Λύκειο): 19:30 – 21:00

📍 Τμήμα Ενηλίκων: 21:00 – 22:30

Στα βιωματικά εργαστήρια χρησιμοποιείται ως εργαλείο η Υποκριτική και άλλες σχετικές μορφές Τέχνης, ενισχύοντας τη δημιουργία, την αυτογνωσία – αυτοπαρατήρηση, την ανάπτυξη των κοινωνικών δεξιοτήτων και τη μοναδικότητα κάθε ατόμου. Το θέατρο αποτελεί μια μορφή Τέχνης που λειτουργεί θεραπευτικά καλλιεργώντας την ενσυναίσθηση, τη συνεργασία και την ελευθερία της έκφρασης μέσα σε ένα πλαίσιο πλήρους αποδοχής και καλλιτεχνικής δημιουργίας.Το Σωματικό Θέατρο βοηθά στην αυτοβελτίωση, στην κοινωνικοποίηση, στην εμβάθυνση αλλά και στην ανακάλυψη του πραγματικού μας «εγώ», ενώ παράλληλα μας δίνει τη δυνατότητα να απολαμβάνουμε το αίσθημα ικανοποίησης που απορρέει από τη δημιουργική διαδικασία.

Τα βιωματικά εργαστήρια συντονίζει η κ. Μαρία Πανοπούλου, ηθοποιός, καθηγήτρια υποκριτικής και φυσικού – σωματικού θεάτρου. Το μάθημα Σωματικού Θεάτρου και Υποκριτικής με τίτλο «e-motions» έρχεται να δώσει την ευκαιρία σε μικρούς και μεγάλους να ανακαλύψουν την ευεργεσία και τη μαγεία του θεάτρου, με σκοπό την απελευθέρωση του φυσικού και έμφυτου ταλέντου που έχουμε όλοι μας. Αυτό της «ύπαρξής» μας.

Υπεύθυνη του εγχειρήματος από πλευράς του Δήμου Γλυφάδας είναι η Δημοτική Σύμβουλος, ψυχολόγος Λένα Δεναξά.

Δηλώσεις συμμετοχής ηλεκτρονικά στο παρακάτωlink

Πληροφορίες στο τηλέφωνο της Κοινωνικής Υπηρεσίας 2109647021 (εσωτ.1).

Υπεύθυνοι επικοινωνίας: Ίρις Παναγιωτοπούλου, Στέλλα Κουλούβαρδη, Χρήστος Κουράκος.