Δωρεάν ξεναγήσεις στο Μουσείο της Ακρόπολης κάθε Σάββατο

Tο Μουσείο της Ακρόπολης προσφέρει στους επισκέπτες του κάθε Σάββατο μέχρι και τον Ιούνιο μία ειδική εξερεύνηση στα εκθέματα, μέσα από εναλλασσόμενες θεματικές ξεναγήσεις.

Η θεματολογία αφορά πολλές πτυχές της αρχαιότητας: από τον Παρθενώνα και το Ερεχθείο, μέχρι τις γραφές της Ακρόπολης, τη συναρμολογούμενη τέχνη, την κοινωνία του «τότε» σε σχέση με την τέχνη, τις θεότητες, το ιερό, τις παραστάσεις, τα Παναθήναια.

Σε αυτές τις ξεναγήσεις, ο θεατής δεν παραμένει θεατής αλλά μπορεί – μαζί με τους φίλους ή και την ομάδα του – να συζητήσει με τους φροντιστές και τους αρχαιολόγους, λύνοντας κάθε απορία και ζωντανεύοντας έτσι ακόμα καλύτερα την εικόνα της αρχαιότητας.

Επόμενη παρουσίαση: Σάββατο 9 Μαΐου 2015, 1 μ.μ.

Θεματική: Ερμής και Ακρόπολη Ο Ερμής, ο πιο οικείος των θεών για τους ανθρώπους, παρουσιάζεται σε κάθε γωνιά της Αττικής, χωρίς δικό του ναό αλλά σε πλήθος απεικονίσεων και σε βωμούς.

Στην Ακρόπολη είναι παρών από πολύ παλιά με ποικίλες μορφές. Οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν την εφευρετική, μεσολαβητική αλλά και προστατευτική του πλευρά στα ιερά της Ακρόπολης μέσα από τη συλλογή του Μουσείου της.

Διάρκεια: 40 λεπτά

Πληροφορίες: Μουσείο Ακρόπολης, Θεματικές παρουσιάσεις κάθε Σάββατο μέχρι τις 20 Ιουνίου 2015.

Είσοδος δωρεάν. Δελτία συμμετοχής στο Γραφείο Πληροφοριών του Μουσείου καθημερινά.

source

GLYFADA METROPOLITANS