Στο πλαίσιο των έκτακτων μέτρων που λαμβάνονται λόγω της εξάπλωσης του κορωνοϊού στον ευρύτερο πληθυσμό ο Δήμος Ελληνικού Αργυρούπολης με αίσθημα ευθύνης και σεβασμού απέναντι στον Πολίτη, στους Εργαζόμενους αποφάσισε και υλοποιεί άμεσα τα παρακάτω μέτρα: 

▶ Σύσταση Επιτροπής Αντιμετώπισης Κρίσης για τον Κορωνοϊό με διαρκή λειτουργία αποτελούμενη από μέλη της Διοίκησης του Δήμου, Υπηρεσιακούς παράγοντες και Σύλλογο εργαζομένων.

▶Άμεση γενική προμήθεια εξειδικευμένων μέσων ατομικής προστασίας για τον Κορωνοϊό (αντισηπτικά, γάντια, μάσκες κ.λ.π.) και διανομή σε όλους τους εργαζομένους και στους χώρους εργασίας.

▶ Άμεση τοποθέτηση προστατευτικών υαλοπινάκων σε όλα τα γραφεία που εξυπηρετούν κοινό.

▶ Επανατοποθέτηση προσωπικού σε χώρους ώστε να επιτευχθεί αποσυμφόρηση προσέλευσης του κοινού.

▶ Επικόλληση ειδικής σήμανσης με οδηγίες (Υπουργείου Υγείας) προς το κοινό σε όλα τα δημοτικά κτίρια.

▶ Ενημέρωση του προσωπικού με όλες τις εγκυκλίους και οδηγίες που αφορούν προληπτικά μέτρα υγιεινής.

▶ Ενίσχυση της καθαριότητας των δημοτικών κτιρίων με προσωπικό από οργανικές μονάδες που έχει ανασταλεί η λειτουργία τους για τακτική απολύμανση χώρων και επιφανειών.

▶ Καθημερινός και επιμελής καθαρισμός των επιφανειών των οχημάτων της Δημοτικής Συγκοινωνίας κατά τη χρήση τους και μετά το πέρας της λειτουργίας τους.

▶ Ειδική μέριμνα για το προσωπικό που ανήκει σε ευπαθείς ομάδες.

▶ Δημιουργία τηλεφωνικής γραμμής  για ενημέρωση των Δημοτών για θέματα που άπτονται των αποφάσεων που έχουν ληφθεί για την λειτουργία ή μη των Υπηρεσιών του Δήμου καθώς και για οδηγίες ή μέτρα αναφορικά με την προστασία από τον κορωνοϊό.

Επίσης:

O Δήμος Ελληνικού-Αργυρούπολης έγκαιρα προχώρησε σε απολύμανση όλων των σχολικών συγκροτημάτων καθώς και των δημοτικών και αθλητικών εγκαταστάσεων του Δήμου.

Με απόφαση του Δημάρχου Γιάννη Κωνσταντάτου, έκλεισαν άμεσα οι κάτωθι δημοτικές εγκαταστάσεις:

Σπίτι της Γυμναστικής, Δημοτικό Κολυμβητήριο, Α Στάδιο και όλες οι κλειστές και ανοιχτές αθλητικές εγκαταστάσεις του Δήμου, ενώ ανεστάλησαν όλες οι αθλητικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Η απόφαση αφορά όλoυς τους Δημότες που κάνουν χρήση των ανωτέρω εγκαταστάσεων καθώς και τους συλλόγους και τις ακαδημίες που δραστηριοποιούνται σε αυτές.

Η συγκεκριμένη απόφαση θα διαρκέσει έως τις 25/3.

Με την συνεργασία όλων θα διασφαλιστεί η δημόσια υγεία. Δεν φοβόμαστε, και ενημερωνόμαστε για τους κανόνες υγιεινής που πρέπει όλη η οικογένεια να ακολουθεί. Ασπίδα μας είναι η γνώση και η πρόληψη και όχι ο πανικός και ο φόβος.