ΕΛΛΗΝΩΝ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ: Υποδεχτήκαμε το καλοκαίρι γύρω από τη φωτιά

Αποχαιρετήσαμε την άνοιξη και υποδεχτήκαμε το καλοκαίρι, μαζί με τον Εκπολιτιστικό Λαογραφικό Μορφωτικό Σύλλογο Γλυφάδας «ΕΛΛΗΝΩΝ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ» για τρίτη συνεχή χρονιά, ενώ πολύς κόσμος και σύλλογοι παρακολούθησαν ή και συμμετείχαν στον «ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟ ΣΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ», με αναβίωση του εθίμου «ΤΟ ΚΑΨΙΜΟ ΤΩΝ ΣΤΕΦΑΝΙΩΝ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΣ ΤΟΥ ΑΗ ΓΙΑΝΝΗ ΤΟΥ ΡΙΓΑΝΑ» και του εθίμου «ΤΟΥ ΚΛΗΔΟΝΑ»!

 

 

Η Πρόεδος του Δ.Σ. ΕΛΛΗΝΩΝ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ κ. Δαφνούλα Χαρίση-Μπίλια, είπε στο Γλυφάδα metropolitans:

dafniΜια ακόμη διαδρομή του Συλλόγου μας στην παράδοση στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία. Με τη συμμετοχή και τη συνεργασία πολλών πολιτιστικών Συλλόγων της πόλης μας και την οικονομική βοήθεια του ΚΑΠΠΑ Γλυφάδας, το βράδυ στις 24-06-2016 στην 3η μαρίνα της Γλυφάδας, όλοι όσοι παρευρέθησαν στο χώρο γέμισαν την ψυχή τους από ήχους, χρώματα, μουσικές, τραγούδια και χορούς της πατρίδας μας. Είδαν για άλλη μια φορά την αναβίωση του εθίμου του κλήδονα και το κάψιμο των στεφανιών της Πρωτομαγιάς. Μέσα από κείμενα Ελλήνων ποιητών ταξίδεψαν στις περισσότερες περιοχές της πατρίδας μας και μέσα από τους χορούς και τα μουσικά ακούσματα αυτών των περιοχών, μεταφέρθηκε ο καθένας νοερά, έστω και για λίγο, στις ρίζες του. Τους ευχαριστούμε όλους και ευχόμαστε να μας έχει ο θεός όλους καλά και πάντα να ανταμώνουμε και να ξεφαντώνουμε με χορούς κυκλωτικούς και ελεύθερους. Καλό Καλοκαίρι!


Συμμετείχαν οι εκπολιτιστικοί σύλλογοι:

  • Ένωση Ποντίων Γλυφάδας “Η ΡΩΜΑΝΙΑ”

  • Ένωση Γυναικών “ΕΜΕΙΣ”

  • Εξωραϊστικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Γλυφάδας “Ο ΠΑΡΘΕΝΩΝ”

  • Πολιτιστικός Σύλλογος Γλυφάδας “ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΗΛΙΑΣ”

  • Ένωση Μικρασιατών “ΤΟ ΑΡΓΕΝΟΝ”

  • Ένωση “ΚΡΗΤΩΝ” Γλυφάδας

  • Εξωραϊστικός και Πολιτιστικός Σύλλογος “ΝΕΑΣ ΕΥΡΥΑΛΗΣ”

 

Τα συγχαρητήριά μας σε όλους τους συλλόγους οι οποίοι συμμετείχαν και ευχόμαστε του χρόνου, να μάς ταξιδέψουν και πάλι με χαρά και αγάπη, στην ιστορία και τις παραδόσεις μας. Κυρίως, να συγχαρούμε και να ευχαριστήσουμε και φέτος, την πρόεδρο του συλλόγου ΕΛΛΗΝΩΝ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ κ. ΔΑΦΝΗ ΧΑΡΙΣΗ ΜΠΙΛΙΑ.

Η εκδήλωση έγινε υπό την αιγίδα του Κ.Α.Π.Π.Α. Γλυφάδας.

 

Είδαμε εκεί:

Τον Δήμαρχο Γλυφάδας ΓΙΩΡΓΟ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ, τον πρώην Δήμαρχο Γλυφάδας ΚΩΣΤΑ ΚΟΚΚΟΡΗ, τους αντιδημάρχους ΣΤΕΛΙΟ ΘΕΟΔΟΣΟΠΟΥΛΟ, ΓΙΩΡΓΟ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟ, ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΥ, ΜΑΡΙΟ ΚΑΣΣΕΡΗ, ΓΙΑΝΝΗ ΤΖΟΥΒΕΛΗ, την αντιπρόεδρο του ΚΑΠΠΑ ΜΑΙΡΗ ΠΑΠΑΖΟΓΛΟΥ, τους δημοτικούς συμβούλους ΣΤΕΛΙΟ ΚΟΥΡΟΥΠΑΚΗ, ΑΙΜΗΛΙΟ ΒΟΥΓΙΟΥΚΛΑΚΗ, ΣΑΣΑ ΠΑΤΕΡΑΚΗ, ΔΗΜΗΤΡΗ ΝΙΤΣΙΟΠΟΥΛΟ, ΔΗΜΗΤΡΗ ΑΚΡΙΒΟ, τον βουλευτή Λέσβου του ΚΚΕ ΣΤΑΥΡΟ ΤΑΣΣΟτον πρώην Δήμαρχο Ελληνικού-Αργυρούπολης ΧΡΗΣΤΟ ΚΟΡΤΖΙΔΗ, καθώς επίσης και τους κ.κ. ΛΕΝΑ ΜΑΥΡΑΚΑΚΗ, ΒΑΣΙΛΗ ΔΙΑΜΑΝΤΗ, ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΤΣΑΓΚΑΡΑΚΗ, ΔΗΜΗΤΡΗ ΤΣΑΚΙΡΗ, ΒΑΣΙΛΗ ΠΑΛΙΟΥΡΑ, ΓΙΑΝΝΗ ΕΛΑΙΟΠΟΥΛΟ, ΝΙΚΟ ΚΙΟΥΣΗ, ΕΥΓΕΝΙΑ ΔΟΥΒΗ, ΔΗΜΗΤΡΑ ΜΠΑΛΤΟΥΝΑ, ΠΛΗΡΩΜΑ της ΟΜΑΔΑΣ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ “ΔΑΣΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΠΥΡΟΣΒΕΣΗ” ΓΛΥΦΑΔΑΣ, ΤΑΞΙΑΡΧΟΥΛΑ ΤΣΑΚΑ, ΑΘΗΝΑ ΛΥΓΝΟΥ, εκπροσώπους/μέλη συλλόγων, και πολλούς πολλούς άλλους!