Η AGC για λογαριασμό της Jermyn Street Real Estate Fund IVLP (Jermyn Street) και της Apollo Investment Hold co S.a.r.l (Apollo), στην οποία μετέχουν δύο κρατικά κεφάλαια του Abu Dhabi και του Kuwait, Αραβες επενδυτές, καθώς και η τουρκική Dogus Group ολοκλήρωσαν την εξαγορά του 88,46% των μετοχών της Αστήρ Παλάς Βουλιαγμένης Α.Ξ.Ε. στις 27 Οκτωβρίου. Το συνολικό τίμημα το οποίο ανάγεται στο 100% του μετοχικού κεφαλαίου της Αστήρ Παλάς αντιστοιχεί σε 444 εκατ. ευρώ.

Το σχέδιο ανάπτυξης αποσκοπεί στην ανάδειξη του Αστέρα Βουλιαγμένης σε προορισμό παγκόσμιου βεληνεκούς. Το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί τους προσεχείς 18 μήνες και προβλέπει την ανακαίνιση των ξενοδοχείων ‘Αρίων’ και ‘Ναυσικά’ αλλά και των bungalows.

Επιπροσθέτως, το σχέδιο περιλαμβάνει την ανάπτυξη 13-15 κατοικιών στην ευρύτερη περιοχή του εκτός λειτουργίας ξενοδοχείου “Αφροδίτη”. Η επιλογή κορυφαίων διεθνών και τοπικών συνεργατών είναι ενδεικτική της στρατηγικής και του οράματος του έργου.

Το σχέδιο ανάπτυξης σέβεται την πολιτιστική κληρονομιά του Αστέρα Βουλιαγμένης και αποβλέπει στην προστασία και την ανάδειξη του φυσικού περιβάλλοντος της περιοχής, διαφυλάσσοντας παράλληλα την ιστορία του Αστέρα Βουλιαγμένης.

Το ολοκληρωμένο έργο θα ενισχύσει τον τουριστικό χαρακτήρα της χερσονήσου και θα συμβάλλει στην οικονομική ανάπτυξη της τοπικής κοινωνίας, με αποτέλεσμα τις αυξημένες ευκαιρίες άμεσης και έμμεσης απασχόλησης. Επιπλέον, θα συνδράμει στην ανάδειξη της Αθήνας και της Ελλάδας ως διεθνείς προορισμούς τουρισμού πολυτελείας.

Η AGC, για λογαριασμό της JermynStreet και των επενδυτών της, χαιρέτισε την ολοκλήρωση της συναλλαγής, η οποία επιβεβαιώνει τη δέσμευσή της στο έργο τα τελευταία 3 χρόνια και την εμπιστοσύνη της στις προοπτικές της χώρας. Ως έργο εθνικής και διεθνούς αναφοράς, η AGC αποδίδει τη μέγιστη σημασία στην ταχεία εφαρμογή του σχεδίου ανάπτυξης και προσβλέπει στην επαναλειτουργία του Αστέρα Βουλιαγμένης στις αρχές του 2018.

Η AGC, για λογαριασμό της JermynStreet και των επενδυτών της, θα ήθελε να ευχαριστήσει την ΕTΕ, το ΤΑΙΠΕΔ, όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και συνεργάτες για τη σαφή δέσμευσή τους στην ολοκλήρωση μιας διαφανούς διαγωνιστικής διαδικασίας και συναλλαγής.

source: ethnos.gr

photo: Provided by έθνος.gr