Εκφοβισμός – παρενόχληση – ενδοσχολική βία: όταν τα σχολεία καταντούν τόποι μαρτυρίου με άθλιες συμπεριφορές που αφήνουν ανεξίτηλα σημάδια σε αθώες παιδικές ψυχές, η κοινωνία οφείλει να αντιδράσει μαζικά. Όλοι πρέπει να συμμαχήσουμε ενάντια στη βία, ως μια ομάδα με κοινό αντίπαλο.
Τα τελευταία χρόνια καταγράφεται ραγδαία αύξηση των περιστατικών ενδοσχολικής βίας και εκφοβισμού σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης και καθίσταται επιτακτική η ανάγκη ανάληψης δράσης εκ μέρους των αρμοδίων φορέων.

Ο Δήμος Γλυφάδας θέτει και πάλι τον δάκτυλον επί τον τύπον των ήλων. «Απέναντι στη βία αντιπαραθέτουμε την αγάπη. Όταν ένα παιδί κακοποιείται πρέπει να ταρακουνηθεί το σύμπαν. Η κατάσταση αυτή πρέπει να αλλάξει και θα την αλλάξουμε εμείς. Όλοι μαζί. Με υπομονή, προσπάθεια, συζήτηση, αγάπη», τονίζει ο Δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου.

Στην κατεύθυνση αυτή, το Κέντρο Κοινότητας, η Κοινωνική Υπηρεσία και το Τμήμα Παιδείας του Δήμου Γλυφάδας, σε συνεργασία με τον Συνήγορο για τα Δικαιώματα του Παιδιού (Συνήγορος του Πολίτη), διοργανώνει επιμορφωτική συζήτηση με θέμα: «Η προστασία των Δικαιωμάτων του Παιδιού στη σύγχρονη εκπαιδευτική πραγματικότητα: Η οπτική του Συνηγόρου», την Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου, από τις 4 έως τις 6 το απόγευμα, στο Κινηματοθέατρο «Μελίνα Μερκούρη» (Γ.Γεννηματά και Ανατ. Ρωμυλίας 123).
Την ευθύνη της διοργάνωσης και τον συντονισμό της εκδήλωσης έχουν οι Αντιδήμαρχοι Παιδείας Μάριος Κασσέρης και Κοινωνικής Μέριμνας & Αλληλεγγύης Λένα Δεναξά.

Εισηγήτριες:
Θεώνη Κουφονικολάκου
Βοηθός Συνήγορος του Πολίτη για τα Δικαιώματα του Παιδιού & πρώην Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Δικτύου Συνηγόρων του Παιδιού (ENOC)
Νίκη Μπαφέ
Ειδική επιστήμονας Κύκλου Δικαιωμάτων του Παιδιού/Ψυχολόγος
Η είσοδος είναι ελεύθερη.