Γιώργος Παπανικολάου: Η Ελλάδα δικαιούται μεγαλύτερη βοήθεια από την Ε.Ε.

“Η Ελλάδα δικαιούται και πρέπει να διεκδικήσει ακόμα μεγαλύτερη βοήθεια από την Ε.Ε. λόγω της εγγύτητάς της με τις εμπόλεμες ζώνες στη Μέση Ανατολή και τη Βόρειο Αφρική.” Tόνισε μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου και τ. ευρωβουλευτής, μιλώντας στην πρώτη προσυνδιάσκεψη της Ν. Δημοκρατίας στην Πάτρα, με θέμα «Μεταναστευτική Πολιτική».

O Δήμαρχος Γλυφάδας επίσης, κατήγγειλε το κύκλωμα δουλεμπόρων τα οποία έχουν δημιουργήσει έναν τεράστιο χώρο παρανομίας και παραοικονομίας. Και κατέληξε λέγοντας:

“Πρέπει να σεβόμαστε την ανάγκη των Ελλήνων πολιτών να νιώθουν ασφαλείς. Πρέπει να διεκδικήσουμε από την Ε.Ε. δικαιότερη κατανομή των βαρών από τις μεταναστευτικές ροές. Ζητήσαμε την αλληλεγγύη από την Ε.Ε., επειδή συν τοις άλλοις τη δικαιούμαστε, όχι μόνο λόγω της γεωγραφικής θέσης της χώρας, αλλά και επειδή αναλάβαμε το μερίδιο της ευθύνης που μας αναλογεί. Πετύχαμε να θέσουμε την ατζέντα του μεταναστευτικού στην πρώτη γραμμή της ελληνικής, αλλά και της ιταλικής προεδρίας του Συμβουλίου της Ε.Ε. Η επιτυχία έγινε ακόμα μεγαλύτερη με την ανάληψη από τον Έλληνα Επίτροπο, Δημήτρη Αβραμόπουλο, του χαρτοφυλακίου της μετανάστευσης.”

GLYFADA METROPOLITANS