“Ναι, μπορώ! Μια πρακτική φιλοσοφία ζωής!
– Το πολυτιμότερο αγαθό που έχουμε είναι ο χρόνος.
– Ο χαμένος χρόνος είναι χειρότερος από το χαμένο χρήμα.
– Αποταμίευσε χρόνο, επένδυσέ τον σωστά.
– Η πίστη κάνει το αόρατο ορατό, φέρνει το μέλλον στο παρόν και όταν υπάρχει πίστη υπάρχει ελπίδα κι όταν υπάρχει ελπίδα στο μέλλον υπάρχει δύναμη στο παρόν.
– Γίνομαι οι 5 άνθρωποι που έχω γύρω μου είτε το καταλαβαίνω είτε όχι.
– Σοφία είναι να γνωρίζω τι πρέπει να αγνοήσω.
– Όρια είναι ο χώρος μέσα στον οποίο μπορώ να αγαπώ και εσένα και εμένα ταυτόχρονα.
– Στο τέλος θα μετανιώσουμε γι αυτά που δεν ζήσαμε, όχι γι αυτά που δεν ποστάραμε.
– Θέλει δύο μήνες για να μπορέσεις να κόψεις μια κακιά συνήθεια και να την αντικαταστήσεις με μια άλλη.
– Το παρόν είναι το παρελθόν του μέλλοντός σου.
– Πριν από το μεγάλο επίτευγμα έρχεται πάντα η τελική δοκιμασία. Όσο πιο μεγάλη η δοκιμασία, τόσο πιο μεγάλη η πίστα στην οποία ετοιμάζεσαι να πας. Από τη στιγμή που θα λύσεις το πρόβλημα αυτό, δικαιούσαι ένα μεγαλύτερο.
– Πάντα έχεις και άλλη επιλογή, όσο και αν θεωρείς ότι έχεις ταβανώσει. Και συνήθως αυτή η επιλογή είναι κάτω από τη μύτη σου.
– Αν δεν μπορείς να πετάξεις, τρέξε. Αν δεν μπορείς να τρέξεις, περπάτα. Αν δεν μπορείς να περπατήσεις, σύρσου. Μόνο μην σταθείς στο ίδιο σημείο. Το να τα παρατήσεις δεν είναι επιλογή.
– Αν ψάξω, μπορεί να βρω ή να μη βρω. Αποκλείεται να βρω αν δεν ψάξω. Αν επιχειρήσω κάτι, μπορεί να το πετύχω, μπορεί και όχι. Αλλά πάντα θα κερδίσω κάτι παραπάνω.
– Ε και ; Μια πολύ επιστημονική ερώτηση!
– Do your best and let life do the rest.
– Κάθε άνθρωπος είναι ένοχος για όλο το καλό που δεν έκανε.
– Σε οποιοδήποτε πρόβλημα της ζωής η απάντηση είναι : get better. Το σύμπαν σε αναγκάζει να εξελιχθείς.
– Το να δουλεύει κανείς με τον εαυτό του είναι η σημαντικότερη επιλογή ζωής, γιατί επηρεάζει όλες τις υπόλοιπες.”

Το καλοκαίρι στο νησί είχε πάρα πολλές μέλισσες. Όλοι κουνούσαμε τα χέρια να φύγουν και τότε η ιδιοκτήτρια της ταβέρνας έκανε κάτι μαγικό: Έβαλε στην άκρη του τραπεζιού ένα μικρό πιατάκι με μέλι. Αυτόματα πήγαν όλες εκεί!

“Ο Στέφανος Ξενάκης, ο εμπνευσμένος συγγραφέας best seller ήταν μαζί μας το Σάββατο στη Γλυφάδα, σε μια εκπληκτική εκδήλωση – πρακτική φιλοσοφία ζωής που διοργάνωσε ο Δήμος Γλυφάδας με πρωτοβουλία του Δημάρχου Γιώργου Παπανικολάου. Σταχυολογήσαμε κάποιες από τις σκέψεις – συμβουλές ζωής για όσους δεν ήταν εκεί αλλά για τους όσους βρίσκονταν στην κατάμεστη αίθουσα του Διασχολικού Κέντρου αλλά δεν κρατούσαν μολύβι και χαρτί.”

«Don’t trust your memory. Στατιστικά, σε 46 δευτερόλεπτα τα περισσότερα θα τα έχεις ξεχάσει!», είπε ο Στέφανος Ξενάκης. «Η κινητοποίηση και η ενδυνάμωση ανθρώπων που αναζητούν μια θέση εργασίας ή επιθυμούν να αλλάξουν επαγγελματική πορεία είναι ένας από τους τρεις βασικούς πυλώνες του έργου της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου Γλυφάδας και αυτός είναι ο στόχος της σημερινής μας εκδήλωσης», τόνισε η Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος Κοινωνικής Μέριμνας και Αλληλεγγύης Λένα Δεναξά, που είχε την ευθύνη και τον συντονισμό της δράσης.
Πριν από τη διάλεξη του Στέφανου Ξενάκη, η ΜΚΟ «Οδύσσεια» πραγματοποίησε εργαστήριο για την ενημέρωση σχετικά με προγράμματα επαγγελματικής κατάρτισης, ανάπτυξης επιχειρηματικότητας και διασύνδεσης με την αγορά εργασίας και έδωσε συμβουλές για τη σύνταξη ενός σωστού βιογραφικού.