Όπως αναφέρουν οι αμερικανικές υπηρεσίες, το ρωσικό αεροσκάφος καταρρίφθηκε εξαιτίας βόμβας που είχε τοποθετηθεί στο εσωτερικό του από το Ισλαμικό Κράτος ή κάποια άλλη παρεμφερής οργάνωση.

Το CNN διευκρινίζει ότι τα παραπάνω αποτελούν τα βασικά σενάρια των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ και όχι τα τελικά συμπεράσματα της έρευνας.

«Υπάρχει ένα γενικευμένο αίσθημα ότι υπήρξε ένας εκρηκτικός μηχανισμός σε κάποια από τις βαλίτσες ή σε οποιοδήποτε μέρος εντός του αεροπλάνου» αναφέρει πηγή που επικαλείται το CNN.

Οι ρωσικές αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο η πτώση του αεροσκάφους να προκλήθηκε από αντικείμενο που βρισκόταν μέσα σε αυτό.

«Υπάρχουν δύο εκδοχές που βρίσκονται τώρα υπό εξέταση: να υπήρχε κάτι τοποθετημένο μέσα (στο αεροσκάφος) ή να υπήρξε τεχνική βλάβη. Το αεροσκάφος δεν μπορεί έτσι απλά να ανατινάχθηκε στον αέρα, κάτι πρέπει να συνέβη. Το πλήγμα από πύραυλο μοιάζει απίθανο, δεν υπάρχουν ενδείξεις για κάτι τέτοιο», ανέφερε ρωσική πηγή.

Νωρίτερα, και η βρετανική κυβέρνηση εξέφρασε τον φόβο ότι το ρωσικό Airbus «μπορεί να καταρρίφθηκε από εκρηκτικό μηχανισμό».

source