Κωνσταντινούπολη: 3 οι βομβιστές αυτοκτονίας, 36 νεκροί και 147 οι τραυματίες

Στο έλεος της τρομοκρατίας για ακόμα μια φορά η Κωνσταντινούπολη μετά από διπλή βομβιστική επίθεση στο αεροδρόμιο Attaturk. Σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις οι νεκροί ανέρχονται στους 36 και οι τραυματίες στους 147. Ανάμεσα στους νεκρούς και οι τρεις δράστες της επίθεσης αυτοκτονίας. (Δείτε εδώ τη στιγμή της επίθεσης).

Μεταξύ των 36 νεκρών είναι ένας Ουκρανός κι ένας Ιρανός πολίτης, ενώ ανάμεσα στους περίπου 150 τραυματίες είναι και επτά Σαουδάραβες.

Σε δηλώσεις που έκανε στο αεροδρόμιο Ατατούρκ, ο πρωθυπουργός της χώρας Γιλντιρίμ σημείωσε ότι «έχει σημασία το γεγονός ότι η αποτρόπαια επίθεση έγινε σε μια περίοδο κατά την οποία δίνουμε, σε μεγάλο βαθμό με επιτυχία, αγώνα εναντίον της αποσχιστικής τρομοκρατίας και επίσης σε μια περίοδο που αρχίζει η ομαλοποίηση των σχέσεών μας με τους γείτονες μας».

Ο Γιλντιρίμ είπε πως «οι ενδείξεις δείχνουν ότι πρόκειται για την οργάνωση Ισλαμικό Κράτος» και πρόσθεσε:

isagogikaΗ τρομοκρατία είναι μία παγκόσμια απειλή που απειλεί όλες τις χώρες και όλα τα έθνη και πρέπει να αντιμετωπιστεί με παγκόσμια συνεργασία.

Ο κ. Γιλντιρίμ ανακοίνωσε επίσης ότι «από τις 02.02 έχει ομαλοποιηθεί η κυκλοφορία στο αεροδρόμιο Ατατούρκ».

Νωρίτερα είχε ανακοινωθεί ότι έχουν ακυρωθεί όλες οι πτήσεις από και προς το αεροδρόμιο. Αυτόπτης μάρτυρας, μιλώντας στο CNN Turk, είπε πως δύο δράστες επιχείρησαν να περάσουν από το σημείο ελέγχου των διεθνών πτήσεων. Ακολούθησαν πυροβολισμοί και η έκρηξη.

Στις πρώτες εικόνες που μεταδόθηκαν φαίνονται πολλοί άνθρωποι πεσμένοι κάτω να ζητούν απεγνωσμένα βοήθεια από τους διασώστες που έφταναν εκείνη τη στιγμή στον χώρο του αεροδρομίου. Όπως ήταν φυσικό, όλες οι πτήσεις από και προς το αεροδρόμιο Ατατούρκ ματαιώθηκαν ενώ όσοι επιβάτες γλίτωσαν από το χτύπημα μεταφέρθηκαν σε ξενοδοχεία.

 

Κωνσταντινούπολη

REUTERS/Murad Sezer

 

An ambulance arrives at the Ataturk airpor in Istanbul, Turkey June 28, 2016. REUTERS/Osman Orsal

Ασθενοφόρο καταφτάνει στο αεροδρόμιο Atatürk στην Κωνσταντινούπολη, την Τρίτη 28 Ιουνίου 2016 – REUTERS/Osman Orsal

ataturk-epithesi

Ο εσωτερικός χώρος του αεροδρομίου Atatürk λεπτά μετά από την διπλή βομβιστική επίθεση που σημειώθηκε το βράδυ της Τρίτης 28 Ιουνίου 2016 – Πηγή: Twitter @AmichaiStein1

source: cnn.gr