Μαίρη Παναγάκου: Σπιτική πραλίνα φουντουκιού

Κάθε Πέμπτη στο Γλυφάδα metropolitans, μάς ενημερώνει, η chef Μαίρη Παναγάκου, με εύκολες, νόστιμες και  οικονομικές συνταγές, που θα αναδείξουν την αγάπη και το μεράκι σας για τους δικούς σας ανθρώπους. Σήμερα η πιο νόστιμη πραλίνα φουντουκιού!

Υλικά

100 γρ κουβερτούρα γάλακτος ψιλοκομμένη
5 κ σ κακάο
200 γρ ζαχαρούχο γάλα
1 φλ τσ φουντούκια τριμμένα, σαν σκόνη
2 κ σ ζάχαρη άχνη
2 κ σ βούτυρο

Τρόπος παρασκευής

1. Βάζουμε το βούτυρο με την κουβερτούρα σε μεταλλικό μπολ και τα αφήνουμε να λιώσουν πάνω από μπεν μαρί. Ανακατεύουμε απαλά με σπάτουλα για να αναμιχθούν καλά.
2. Τα αφήνουμε για λίγο στην άκρη να κρυώσουν και ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ το ζαχαρούχο γάλα, το κακάο και την άχνη. Χτυπάμε τα υλικά στην μεσαία ταχύτητα, εως ότου
ενωθούν και αφρατέψουν. Προσθέτουμε τη λιωμένη κουβερτούρα και το τριμμένο φουντούκι και συνεχίζουμε το χτύπημα, μέχρι να γίνει το μίγμα σαν κρέμα.
3. Βάζουμε την πραλίνα σε βαζάκι και την κρατάμε στο ψυγείο.

 

GLYFADA METROPOLITANSΕυχαριστούμε την chef  για αυτή την υπέροχη συνταγή.

Καλή σας όρεξη!

 Γεύσεις εν Πλω - ΚΟΤΡΩΝΑΣ

 

Η Μαίρη Παναγάκου ασχολείται με τον τουρισμό και την εστίαση από το 1981 και έχει δημιουργήσει την δική της ολοκληρωμένη ξενοδοχειακή μονάδα στον υπέροχο Κότρωνα της Μάνης το Kotronas BayBungalows, που περιλαμβάνει bungalows, την ταβέρνα “Τιμονιέρα”, το εστιατόριο “Γεύσεις εν πλω” και το bar δίπλα στην πισίνα “Cafe del Porto”.

 

ΜΑΝΗ - ΠΑΝΑΓΑΚΟΥ


Μ.Π.: Η αγάπη μου για την λαϊκή παράδοση, την παραδοσιακή μαγειρική και τα βοτάνια, με βοήθησαν να συλλέξω τον πλούτο της Ελληνικής παράδοσης που χάνεται και με μεράκι να την καταγράψω και να την παραδώσω στις επόμενες γενηές, πιστεύοντας ότι “είμαστε υποχρεωμένοι όπως τα πήραμε από τους προγόνους μας να τα παραδώσουμε στους απογόνους μας”, έτσι ώστε οι Ελληνικές ρίζες μας να μην έχουν τον φόβο να ξερριζωθούν από τον ανεμοστρόβιλο της παγκοσμιοποίησης.

 

Για περισσότερες συνταγές, κάντε click στο παρακάτω λευκό «κουμπί»:

Gastronomy! Τhe study of the relationship between food and culture