Μαίρη Παναγάκου: Σπιτικό Παγωτό Σοκολάτα

 

Κάθε Πέμπτη στο Γλυφάδα metropolitans, η chef Μαίρη Παναγάκου, με εύκολες, νόστιμες και οικονομικές συνταγές, που θα αναδείξουν την αγάπη και το μεράκι σας για τους δικούς σας ανθρώπους.

Υλικά

750 γρ γάλα πλήρες

3 κομμάτια σοκολάτα πικρή ή γάλακτος, 300 γρ ή περισσότερη ανάλογα πόσο σοκολατένιο το θέλετε

6 αυγά και 1 ασπράδι

1 κ γλ γεμάτη κόρν φλάουρ

6 κ σ ζάχαρη

 

Πώς φτιάχνεται

  1. Βράζετε το γάλα με τη σοκολάτα και χτυπάτε στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη. Προσθέτετε το κόρν φλάουρ και συνεχίζετε το κτύπημα.

  1. Προσθέτετε λίγο λίγο το γάλα μέσα στα αυγά και το βάζετε σε σιγανή φωτιά χωρίς να πάρει βράση.

  1. Αφού πήξει ελαφρά το κατεβάζετε από τη φωτιά και όταν κρυώσει το αδειάζετε στην παγωτομηχανή ή σε μεταλλικό σκεύος στη κατάψυξη.

  1. Κάθε 2 ώρες για 3 φορές το βγάζετε το χτυπάτε με το σύρμα και το ξαναβάζετε στην κατάψυξη. Αυτό θα το βοηθήσει να γίνει πιο αφράτο       και να μην δημιουργήσει «κρυσταλλάκια» όταν παγώσει.

 

Καλή σας όρεξη!

 Γεύσεις εν Πλω - ΚΟΤΡΩΝΑΣ

 

GLYFADA METROPOLITANSΕυχαριστούμε την chef Μαίρη Παναγάκου, για αυτή την υπέροχη συνταγή.


Μ.Π.: Η αγάπη μου για την λαϊκή παράδοση, την παραδοσιακή μαγειρική και τα βοτάνια, με βοήθησαν να συλλέξω τον πλούτο της Ελληνικής παράδοσης που χάνεται και με μεράκι να την καταγράψω και να την παραδώσω στις επόμενες γενηές, πιστεύοντας ότι “είμαστε υποχρεωμένοι όπως τα πήραμε από τους προγόνους μας να τα παραδώσουμε στους απογόνους μας”, έτσι ώστε οι Ελληνικές ρίζες μας να μην έχουν τον φόβο να ξερριζωθούν από τον ανεμοστρόβιλο της παγκοσμιοποίησης.

ΜΑΝΗ - ΠΑΝΑΓΑΚΟΥ