Δημοσιεύουμε το σχόλιο του Υποψήφιου Δημοτικού Συμβούλου της “Δυνατής Γλυφάδας” Μιχάλη Χάλαρη https://www.facebook.com/mixalis.chalaris

σχετικά με το δημοσίευμα “Αξίζουμε έναν ψηφιακό δήμο με λίγες υπογραφές και μεγάλη αποτελεσματικότητα”, στην ιστοσελίδα http://www.glyfada2014.gr.

Σχετικά με την ανάρτηση “Αξίζουμε έναν ψηφιακό δήμο με λίγες υπογραφές και μεγάλη αποτελεσματικότητα”

(31.3.14 – URL: http://www.glyfada2014.gr/latest-news/item/198-aksizoume-enan-psifiako-dimo-me-liges-ypografes-kai-megali-apotelesmatikotita)

i) Ο Δήμος έχει προμηθευτεί σύστημα παρακολούθησης και αξιολόγησης διαγωνισμών από αρχές του 2014. Με το σύστημα αυτό, το οποίο βρίσκεται σε φάση παραμετροποίησης, δημιουργείται μητρώο προμηθευτών για τη καλύτερη ενημέρωση/συμμετοχή τους σε επερχόμενους διαγωνισμούς.

ii) Στην 27η Πρόσκληση Δ.Σ (23.9.2011, αρ. πρωτ. 46787) είχε τεθεί σχετική πρόταση «9. Έγκριση εγκατάστασης κάμερας για τη ζωντανή μετάδοση των συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου από την ιστοσελίδα του Δήμου Γλυφάδας (www.glyfada.gr)». Λόγω αδυναμία υποστήριξης από την τότε πληροφοριακή υποδομή, το εγχείρημα αυτό δε προχώρησε.

Πλέον ο Δήμος είναι σε θέση να εξυπηρετήσει live streaming περιεχόμενο του Δημοτικού Συμβουλίου ή οποιοσδήποτε άλλης εκδήλωσης σε όλα τα κτίρια του Δήμου. Αυτό επιτεύχθηκε με την οπτική διασύνδεση όλων των κτιρίων του Δήμου, την αναβάθμιση της γραμμής Internet ΣΥΖΕΥΞΙΣ από 8Mbit/sec σε 50Mbit/sec καθώς και με την υλοποίηση τελευταίας τεχνολογίας μεθοδολογίας ιδιωτικού Cloud. Το μόνο που μένει είναι σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Οι αποφάσεις των οργάνων αναρτώνται στην ιστοσελίδα του Δήμου (Ν. 3852/2010, άρθρο 71, παράγραφος 3). Τα πρακτικά των συνεδριάσεων είναι διαθέσιμα από το Τμήμα Δημοτικού Συμβουλίου και Δημαρχιακής Επιτροπής.

iii) Ο Δήμος πιλοτικά έχει υλοποιήσει με επιτυχία ηλεκτρονική προμήθεια το 2013 και έχει δρομολογήσει τις διαδικασίες για επέκταση του σε μελλοντικές προμήθειες του. Οι αρμόδιοι υπάλληλοι έχουν παρακολουθήσει σχετικά σεμινάρια του Υπουργείου.

iv) Ο Δήμος έχει προμηθευτεί ψηφιακά κλειδιά για την ψηφιακή υπογραφή εγγράφων και αναμένει σχετικές οδηγίες από την αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης προκειμένου να τεθούν σε παραγωγική λειτουργία.

Μιχάλης Χάλαρης

DINATIglyfada