Μπλακ άουτ στην Αττική και στα Νότια προάστια: Πολλά προβλήματα από τις εκτεταμένες διακοπές ρεύματος

Εκτεταμένες διακοπές ρεύματος, για πάνω από μία ώρα, σημειώθηκαν σήμερα Τετάρτη σε περιοχές της Αττικής, καθώς και στα Νότια προάστια, με αποτέλεσμα να έχουν δημιουργηθεί πολλά προβλήματα στους δρόμους, καθώς έχουν τεθεί εκτός λειτουργίας φανάρια, ενώ η Πυροσβεστική έχει δεχθεί δεκάδες κλήσεις για απεγκλωβισμό ατόμων από ασανσέρ.

Προβλήματα στην ηλεκτροδότηση καταγράφονται τόσο στο κέντρο της Αθήνας, αλλά και στα βόρεια/νότια προάστια: Παγκράτι, Καισαριανή, Δάφνη, Μελίσσια, Κηφισιά, Καλλιθέα, Αγία Παρασκευή, Ζωγράφου, Ψυχικό, Χαλάνδρι, Γλυφάδα, Παλλήνη…

Τα προβλήματα ηλεκτροδότησης οφείλονται σε βλάβη που παρουσιάστηκε στο Κέντρο Υπερυψηλής Τάσης της Παλλήνης, σύμφωνα με όσα ανέφεραν πηγές του ΑΔΜΗΕ στο ΑΠΕ – ΜΠΕ, οι οποίες εκτίμησαν πως η ομαλή ηλεκτροδότηση στην περιοχή της Αττικής θα αποκατασταθεί εντός της επόμενης ώρας, σύμφωνα με το cnn.gr.

Εκτός λειτουργίας τέθηκε προσωρινά και η γραμμή 2 (Ανθούπουλη- Ελληνικό) του μετρό, από τον σταθμό Πανεπιστήμιο έως το Ελληνικό, καθώς οι συρμοί δεν κινούνταν για αρκετή ώρα εξαιτίας προβλήματος στην ηλεκτροδότηση από τη ΔΕΗ. Ωστόσο λίγο αργότερα η ηλεκτροδότηση στο μετρό άρχισε να αποκαθίσταται, και σταδιακά ομαλοποιούνται και τα δρομολόγια των συρμών.

«Ολοκληρώθηκε η αποκατάσταση της βλάβης σε ό,τι αφορά στο Δίκτυο Μεταφοράς. Η ομαλή ηλεκτροδότηση των περισσότερων περιοχών της Αττικής που επηρεάστηκαν έχει ήδη αποκατασταθεί», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του ΑΔΜΗΕ.