ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ: Εδώ μαθαίνεις τα μυστικά της τέχνης της θάλασσας

Όταν επισκεφθείτε τον ΝΟΠΦ στη Μαρίνα Φλοίσβου, θα εντυπωσιαστείτε όπως και εμείς, όχι μόνο από τις εγκαταστάσεις διεθνών προδιαγραφών, αλλά με το πόσα πολλά ενδιαφέροντα μπορείτε να βρείτε σε σχέση με την τέχνη του αρμενίσματος στο νερό, ναι καλά καταλάβατε, την Ιστιοπλοΐα.

 

|| fb: Ναυτικός Όμιλος Παλαιού Φαλήρου ||

 

Οι άνθρωποι του ΝΟΠΦ γνωρίζουν καλά εδώ και 80 χρόνια, τα μυστικά της θάλασσας και του ιστιοφόρου και επειδή η θάλασσα ανήκει σε όλους μας, δεν έχουμε παρά να “αρμενίσουμε” μέχρι την Μαρίνα Φλοίσβου για να τα μάθουμε. Για να μάθουμε πώς να αρμενίζουμε, πώς να χαιρόμαστε τη θάλασσα, είτε σε αθλητικό επίπεδο, είτε σε ερασιτεχνικό απλά για την ψυχαγωγία μας.

Εξάλλου, εάν γίνετε αθλητής της αγωνιστικής ομάδας, μπορεί να έχετε ως στόχο τη συμμετοχή σας σε Πανευρωπαϊκά και Παγκόσμια Πρωταθλήματα και σε κάποιες περιπτώσεις ακόμα και τους Ολυμπιακούς αγώνες. Εάν θέλετε απλώς να απολαύσετε το αγαπημένο σας άθλημα και να περάσετε μερικές ώρες στη θάλασσα, τί καλύτερο από το Happy Sailing. Για τους μικρούς μας φίλους που θέλουν να εξοικειωθούν με το θαλασσινό στοιχείο, φυσικά υπάρχει το summer camp που θα το λατρέψουν.

Και μην ξεχνάμε τους χώρους για όλη την οικογένεια, το εστιατόριο και το εντευκτήριο. Δοκιμάσαμε τις δημιουργίες του chef και μάς έμειναν αξέχαστες. Ωράριο: 8:00 π.μ. – 12:00 π.μ., τηλ.: 210 9838 444,  facebook.com/nopfresto.

 

 

i

Η σχολή ιστιοπλοΐας ανοιχτής θάλασσας του ΝΟΠΦ λειτουργεί από το 1989, με υπεύθυνο εκπαίδευσης τον πρωταθλητή Κώστα Μάνθο.

Η ποιότητα διδασκαλίας είναι πιστοποιημένα κατά ISO 9001.

Η πολυετής εμπειρία των καθηγητών, ο στόλος σκαφών που διαθέτει καθώς και οι εγκαταστάσεις του Ομίλου καθιστούν την σχολή του ΝΟΠΦ μια από τις κορυφαίες στον Ελλαδικό χώρο.

Ο ΝΟΠΦ με τη σημαντική του παρουσία στο χώρο της ιστιοπλοΐας  έχει διοργανώσει με μεγάλη επιτυχία:

4 Eυρωπαϊκά Πρωταθλήματα FINN,

το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα J/24 του 1991,

2 Bαλκανικά Πρωταθλήματα,

το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα 470 Nέων,

το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα SOLING και Soling Match Racing το 1993,

το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα STAR το 1995,

το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα 420 το 1999,

όπως επίσης Πανελλήνια και διασυλλογικά

Στη σχολή ιστιοπλοΐας ανοιχτής θαλάσσης του ΝΟΠΦ υπάρχουν τμήματα για αρχάριους, δευτεροβάθμια αλλά και αγωνιστικών προδιαγραφών.

Συγκεκριμένα, ο Ναυτικός Όμιλος Παλαιού Φαλήρου είναι δραστήριος  σε πολλά επίπεδα και σε πολλούς, διαφορετικούς τομείς, όπως:

 • Σχολές ιστιοπλοΐας
  Από τις Σχολές Ιστιοπλοΐας του ΝΟΠΦ στα 80 χρόνια της πορείας του, έχουν αποφοιτήσει συνολικά πάνω από 50.000 παιδιά και από την Σχολή Ανοικτής Θαλάσσης, από το 1979 που λειτουργεί,  γύρω στους 10.000 ενήλικες!

Οι Ακαδημίες / Σχολές είναι τμήματα για παιδιά από 7 έως 12 ετων, τα οποία επιθυμούν να μάθουν ιστιοπλοΐα και να ασχοληθούν με τη θάλασσα.

Ο Ναυτικός Όμιλος Παλαιού Φαλήρου ανοίγει τις πόρτες του σε νέα παιδιά που επιθυμούν να γνωρίσουν τον κόσμο της Ιστιοπλοΐας (see more).

 • Αθλητικό Τμήμα
  Οι αθλητές του Ομίλου έχουν διακριθεί για τις επιδόσεις τους σε  τοπικό και διεθνές επίπεδο, ανάμεσά τους, Πανελληνιονίκες, Ευρωπαϊκοί και  Παγκόσμιοι Πρωταθλητές και Ολυμπιονίκες.

Στο αγωνιστικό τμήμα βρίσκονται αθλητές με πολυετή εμπειρία αφού πρώτα περάσουν από την ακαδημία και την προαγωνιστική. Η ενασχόληση τους με το άθλημα περνάει πλέον σε επίπεδο πρωταθλητισμού με αρκετές προπονήσεις και συμμετοχή σε πολλούς αγώνες (see more). 

 • Happy Sailing
  Διάθεση σκαφών Ολυμπιακών κλάσεων για μέλη που θέλουν να απολαύσουν το αγαπημένο τους άθλημα και να περάσουν μερικές ώρες στη θάλασσα. 

Το Happy Sailing απευθύνεται σε όλους ανεξαρτήτως ηλικίας οι οποίοι θέλουν να μάθουν, να φρεσκάρουν, ή απλά να πάρουν μια γεύση ιστιοπλοΐας. Δεν είναι group αγωνιστικών προδιαγραφών, ούτε υπάρχουν ανάλογες απαιτήσεις ή κριτήρια (see more).

Πληροφορίες στο τηλ. Γραμματείας του Ομίλου: 210 9814 835 (10:00 π.μ. – 15:00 μ.μ. Δευτέρα – Σάββατο)

 

 

 • Διοργάνωση αθλητικών Ιστιοπλοϊκών Αγώνων
  Έχει αναλάβει και διεξάγει με επιτυχία Πανελλήνιους και Πανευρωπαϊκούς αγώνες καθώς και Παγκόσμια πρωταθλήματα (see more).

 

Ν.Ο.Π.Φ.

Χώρος αθλητισμού και αναψυχής

Γραμματεία Σχολής Ανοιχτής Θάλασσας & Ταχύπλοων (www.falirosailing.com):

210 9849 201, 6944 313 474 – 10:00πμ – 15:00μμ & 17:00μμ-20:00 μμ (Καθημερινές)
Εστιατορίου: 210 9838 444 & 6936 720 600

info@nopf.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: