ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΟΥΝΟΥΠΙΑ

Ο Δήμος Ελληνικού- Αργυρούπολης στα πλαίσια της προστασίας της Δημόσιας Υγείας εφαρμόζει πρόγραμμα  απεντόμωσης και μυοκτονίας στους ελεύθερους χώρους, πλατείες, πάρκα σκύλων  και οικογενειακά πάρκα, σε όλα τα φρεάτια ομβρίων, τα δημόσια κτίρια, κοιμητήρια, καθ΄όλη τη διάρκεια του έτους.

Επιπρόσθετα έχει αναπτύξει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα κατά των κουνουπιών από την Άνοιξη έως το Φθινόπωρο, με εφαρμογές κυρίως προνυμφοκτονίας και ψεκασμούς όταν είναι απαραίτητο, χρησιμοποιώντας βιολογικούς παράγοντες καθώς και βιοκτώνα, σύμφωνα με τους κανονισμούς της Ελληνικής και της Ευρωπαϊκής νομοθεσίας.

Οι εφαρμογές κατά των κουνουπιών δρούν συμπληρωματικά στις εφαρμογές τις οποίες πραγματοποιεί η Περιφέρεια στα σημεία όπου υπάρχουν ρέματα.

Από τα προαναφερόμενα είναι σαφές ότι ο δήμος μας έχει προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την προστασία των πολιτών καθώς και τη μείωση της όχλησης από τα ενοχλητικά κουνούπια. Έτσι λοιπόν στα πλαίσια της ατομικής καθώς και κοινωνικής ευθύνης καλούμε όλους τους πολίτες να συνδράμουν σε αυτήν την προσπάθεια εφαρμόζοντας τα απαραίτητα μέτρα στους ιδιωτικούς τους χώρους.

Με στόχο την προφύλαξή μας από τα κουνούπια, ο ΕΟΔΥ συνιστά:

  • Χρησιμοποιείτε εγκεκριμένα εντομοαπωθητικά σώματος και περιβάλλοντος (σύμφωνα με τις οδηγίες χρήσης), κατάλληλα (μακριά) ρούχα, σήτες, κουνουπιέρες, κλιματιστικά/ ανεμιστήρες.
  • Μην αφήνετε στάσιμα νερά πουθενά, μέσα και έξω από το σπίτι σας, στα μπαλκόνια, στην αυλή, στα ανθοδοχεία στα κοιμητήρια (έτσι, βοηθάτε ουσιαστικά τον Δήμο στην καταπολέμηση των κουνουπιών).
  • Κούρεμα γρασιδιού, θάμνων και φυλλωσιών (σημεία που βρίσκουν καταφύγιο τα κουνούπια) και πότισμα κατά προτίμηση τις πρωινές ώρες ώστε να δίνεται η ευκαιρία να στεγνώνει το έδαφος και άλλες επιφάνειες.

Για περισσότερες πληροφορίες για την προφύλαξη από τα κουνούπια πατήστε εδώ