Ο Σαμαράς προτείνει εθνική συνεννόηση στον ΣΥΡΙΖΑ

Την πρότασή του προς τον ΣΥΡΙΖΑ για μεγάλη εθνική συνεννόηση επαναλαμβάνει ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς, σε άρθρο του με τίτλο «Τα ψέματα τελείωσαν… » στην εφημερίδα «Ναυτεμπορική».

«Όμως, τώρα που τα ψέματα τελείωσαν, η αποτυχία του ΣΥΡΙΖΑ δεν πρέπει να οδηγήσει σε καταστροφή της χώρας» αναφέρει ο κ. Σαμαράς και τονίζει: «Προτείναμε τη μεγάλη εθνική συνεννόηση για να μπορέσει ο ΣΥΡΙΖΑ να απαλλαγεί από τα “βαρίδια” και τις ιδεοληψίες του. Και να σώσουμε όλοι μαζί τη χώρα έστω και την ύστατη στιγμή. Δεν μας απάντησαν ακόμα… ».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης προσθέτει πως η πρόταση ισχύει για όλους όσους θέλουν ένα ευρωπαϊκό μέλλον για την Ελλάδα. «Παραμονή στο ευρώ, με τολμηρές μεταρρυθμίσεις, εκτενείς ιδιωτικοποιήσεις, όχι με φοροκαταιγίδα και μεγάλο κομματικό κράτος. Αυτό που ήταν πάντα το μεγάλο “ζητούμενο” για τη χώρα, αυτό που ξεκίνησε η προηγούμενη κυβέρνηση σε πολύ δύσκολες συνθήκες, τώρα είναι η ώρα να ξεμπλοκάρει μια για πάντα» συμπληρώνει, ξεκαθαρίζοντας ότι η Ελλάδα είναι «αναπόσπαστο μέρος της Ευρώπης και όχι οπαδός αποτυχημένων “μοντέλων” της Λατινικής Αμερικής».

«Για την Ελλάδα που έχει ισχυρούς συμμάχους και γεωπολιτικό ρόλο. Που δεν είναι απομονωμένη από όλους και ευάλωτη από παντού. Για την αληθινά υπερήφανη Ελλάδα που δημιουργεί, παράγει ανταγωνιστικά και εξάγει. Όχι για μία Ελλάδα που απαιτεί συνεχώς για δανεικά» υπογραμμίζει.

Ο πρόεδρος της ΝΔ σημειώνει ότι η οικονομία της χώρας δεν αντέχει άλλο το μαρτύριο της ασφυξίας και ότι η κοινωνία και η δημοκρατία «δεν αντέχουν πια τα τερατώδη ψέματα που δηλητηρίασαν την κοινωνική συνοχή, τη διέσυραν στο εξωτερικό και τώρα πια διαψεύδονται με πάταγο… ». Κατηγορεί την κυβέρνηση ότι υποσχέθηκε καλύτερη συμφωνία εντός ευρώ και τώρα φέρνει «πολύ χειρότερη συμφωνία μέσα σε νέο μνημόνιο ή τον εφιάλτη της χρεοκοπίας εντός ή εκτός ευρώ».

Ο κ. Σαμαράς υπενθυμίζει ότι η προηγούμενη κυβέρνηση παρέλαβε τη χώρα το 2012 με ελλείμματα 9,5% του ΑΕΠ και ύφεση 7% και δυόμισι χρόνια αργότερα την έφερε σε πρωτογενή πλεονάσματα, σε ανάκαμψη και, όπως τονίζει, την έφτασε ένα βήμα πριν βγει οριστικά από τα μνημόνια. «Αυτή ήταν η δήθεν “αποτυχία” της προηγούμενης κυβέρνησης που κατήγγειλε ο ΣΥΡΙΖΑ προεκλογικά» αναφέρει ενώ για τη σημερινή κυβέρνηση τονίζει ότι παρέλαβε τον Ιανουάριο του 2015 σε ασύγκριτα καλύτερες συνθήκες και κατάφερε μέσα σε πέντε μήνες να τη φέρει πίσω στα ελλείμματα, στην ύφεση και στην ανάγκη νέου μνημονίου. «Αυτή είναι η δήθεν “επιτυχία” της “διαπραγμάτευσης” του ΣΥΡΙΖΑ».

source

GLYFADA METROPOLITANS