Οι δράσεις της Κοινωνική Υπηρεσία Δήμου Γλυφάδας τον Μάρτιο

-8 /03/ 2024:Έναρξη των προγραμματισμένων δράσεων για τον “Μήνα Γυναίκας”.

-8 /03/ 2024: Έκθεση ζωγραφικής – καλλιτεχνικό δρώμενο με έργα αφιερωμένα στην έννοια της Γυναίκας, σε συνεργασία με τους μαθητές του Κέντρου Τέχνης Michelangelo.

-8 /03/ 2024 & 13 /03/2024: Δωρεάν περιποίηση μαλλιών στις κυρίες των ΚΑΠΗ, σε συνεργασία με την επαγγελματική ομάδα της σχολής EΠAΣ ΔYΠA OAEΔ Kαλαμακίου.

-Δωρεάν γυναικολογικές εξετάσεις  (Μαστογραφία ή Τεστ ΠΑΠ) όλο τον μήνα, για τις ωφελούμενες κυρίες των Κοινωνικών Δομών του Δήμου Γλυφάδας, σε συνεργασία με τα Διαγνωστικά Κέντρα: ALPHA PROLIPSIS, Biocare Ιατρικό Κέντρο Γλυφάδας, ΙΑΤΡΟΓΝΩΣΙΣ, Mediterraneo Hospital, ΟΜΙΛΟΣ MediOne, ΠΛΑΤΩΝ ΙΑΤΡΙΚΗ ΑΕ (ΠLATON ΔΙΑGNOSIS) και HealthSpot BY HHG.

-20/03/2024: Βιωματικό Εργαστήριο με θέμα: «Σεξουαλικά και Αναπαραγωγικά Δικαιώματα της Γυναίκας», σε συνεργασία με τη ΧΕΝ Ελλάδος.

  • 28/03/ 2024: Ομάδες Ενδυνάμωσης Γυναικών: «Διαχείριση πολλαπλών ρόλων και αυτοφροντίδα ».

-30/03/2024: Workshop ευεξίας: «Φροντίζω το σώμα μου μέσα από την Κίνηση», σε συνεργασία με το Τμήμα Αθλητισμού, Πολιτισμού και Νέας Γενιάς.

-05/03/2024: Δράση στη σχολική κοινότητα με τίτλο: «Πώς να μιλάμε στα παιδιά για να μας ακούν και πώς να τα ακούμε για να μας μιλούν». Συζήτηση των Ψυχολόγων με τους γονείς των μαθητών του 6ου Γυμνασίου Γλυφάδας, με σκοπό την ενημέρωση σχετικά με ζητήματα που αφορούν την περίοδο της εφηβείας και την  παρουσίαση βασικών δεξιοτήτων επικοινωνίας γονέων-εφήβων μέσα από ασκήσεις βιωματικού τύπου.

-Ολοκληρώθηκε ο Α΄ κύκλος  για τις  Ομάδες Γονέων (17/01/2024-20/03/2024), οι οποίες πραγματοποιήθηκαν σε 5 ομαδικές συναντήσεις Ψυχοεκπαιδευτικού τύπου από τις Ψυχολόγους της Κοινωνικής Υπηρεσίας και του Κέντρου Κοινότητας. Η θεματολογία κινήθηκε στους παρακάτω άξονες:

-Δεξιότητες και Τεχνικές Επικοινωνίας

– Διαχείριση θυμού

– Επίλυση συγκρούσεων

– Όρια, συνέπειες και τιμωρία

– Συναισθηματική διαθεσιμότητα

– Αυτοφροντίδα και γονεϊκός ρόλος

  • Συνεχίζονται, τα δωρεάν μαθήματα Σωματικού Θεάτρου.

Καλό Μήνα