ΟΣΑ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΑΤΕ ΓΙΑ ΤΟ “ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΟΡΑΜΑ ΓΛΥΦΑΔΑΣ”!

GLYFADA METROPOLITANSΕπιμέλεια: Άντα Θωμά,

creative media

Ρωτήσαμε την πρόεδρο του συλλόγου “ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΟΡΑΜΑ ΓΛΥΦΑΔΑΣ” κ. Σμαράγδα Κατσούλη να μας πει λίγα λόγια για τον καλλιτεχνικό αυτό σύλλογο, να μας “ξεναγήσει” στις δραστηριότητές του και αυτές των παλαιότερων μελών του, για να μάθουμε και εμείς τα νεότερα (μέλη), όσα ενδιαφέροντα συμβαίνουν εκεί ή πρόκειται να συμβούν…


Σμαράγδα Κατσούλη (υπεύθυνη ενημέρωσης):


Σμαράγδα ΚατσούληΤΟ “ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΟΡΑΜΑ ΓΛΥΦΑΔΑΣ” αλλάζει …

και αγκαλιάζει όλους τους καλλιτέχνες:

δημιουργούς – χειροτέχνες – μουσικούς – ταλαντούχους στον λόγο – στην τέχνη – στη μουσική – στη συγγραφή – στη δημιουργία!!!
Σάς προσκαλούμε να υποβάλλετε το ενδιαφέρον σας άμεσα, έτσι ώστε να ενημερωθείτε για τις αλλαγές και τα νέα δεδομένα μας!!!
Στα τηλέφωνά μας: 698 1 08 71 17 ή στο σταθερό 210 8982 088

(ώρες 9-10 το πρωΐ ή 8-10 το βράδυ).

“Όταν έχουμε έναν στόχο στη ζωή

μπορεί να είναι καλύτερος ή χειρότερος

αυτό εξαρτάται από τον δρόμο που επιλέγουμε

για να φτάσουμε στον στόχο μας

και από τον τρόπο  που διανύουμε το δρόμο αυτό”

(PAULLO COHELLO, από το βιβλίο του O ΜΑΓΟΣ)
TRIBAL00

Hταν Δεκέμβρης του 2012 όταν αποφασίσαμε το όραμά μας να το κάνουμε πραγματικότητα …

Ξεκινήσαμε δύο παληές και καλές φίλες – συμμαθήτριες από τα αγνά παιδικά χρόνια στις ΚΑΛΟΓΡΙΕΣ ΠΕΙΡΑΙΑ (ecole JEANNE D ‘ARC).

H ΤΖΙΝΑ ΚΑΤΣΑΤΟΥ από τον ΠΕΙΡΑΙΑ – καθηγήτρια ΓΑΛΛΙΚΩΝ – μητέρα 4 παιδιών και η ΣΜΑΡΑΓΔΑ ΚΑΤΣΟΥΛΗ από τον ΠΕΙΡΑΙΑ, μόνιμη πλέον Γλυφαδιώτισσα τα τελευταία 20 χρόνια, απόφοιτος της ΝΟΜΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ – συνταξιούχος ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ και κτηματομεσίτρια στα νότια προάστια.

Και οι δύο μας είχαμε τα ίδια όνειρα – τις ίδιες αρχές, όπως αγάπη για την τέχνη, τη ζωή, τη δημιουργία!!!

Ήδη, στον ΠΕΙΡΑΙΑ από το 1992 λειτουργούσε ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ  “ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ – LAMURE” και αρχικά, επεκταχθήκαμε μέσα από τον εκεί Σύλλογο στο “ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΟΡΑΜΑ ΓΛΥΦΑΔΑΣ”!!!

Στη διαδρομή της κοινής προσπάθειας, η ομάδα της ΓΛΥΦΑΔΑΣ δραστηριοποιήθηκε έντονα με πολλές και ενδιαφέρουσες δράσεις – εκδηλώσεις και αποδράσεις.

|| Αναφέρουμε μερικές από τις πιο σημαντικές: ||

1) ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ του βιβλίου του Γλυφαδιώτη φίλου – συγγραφέα ΓΙΩΡΓΟΥ ΨΥΛΛΑ, σε γνωστό ξενοδοχείο της Γλυφάδας, με τίτλο “ΠΟΤΕ & ΠΑΝΤΑ”.

2) ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ του βιβλίου της αγαπημένης ΛΕΝΑ ΜΑΝΤΑ, σε γνωστό καφέ στη Μεταξά στη ΓΛΥΦΑΔΑ, με τίτλο “Tα πέντε κλειδιά”.

3) ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ του βιβλίου του φίλου – συγγραφέα Γ. ΚΑΣΤΡΟΥΝΗ “ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 2013 – ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ” σε γνωστό  art lounge στην Αγ. Νικολάου στη ΓΛΥΦΑΔΑ.

4) ΕΠΙΣΚΕΨΗ στο ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΠΕΝΑΚΗ με την ξεναγό κ. ΑΡΤΕΜΙ ΣΚΟΥΜΠΟΥΡΔΗ.

5) ΕΠΙΣΚΕΨΗ στο ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΗΣ ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ με την ξεναγό κ. ΑΡΤΕΜΙ ΣΚΟΥΜΠΟΥΡΔΗ.

6) Απογευματινή βόλτα στην ΠΛΑΚΑ -ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ και ΞΕΝΑΓΗΣΗ των αξιοθέατων με την ιστορικό ξεναγό κ. ΑΡΤΕΜΙ ΣΚΟΥΜΠΟΥΡΔΗ και γεύμα στου ΨΥΡΡΗ.

7) Μονοήμερη εξόρμηση στον ΜΑΡΑΘΩΝΑ  πάντα με την ιστορικό ξεναγό κ. ΑΡΤΕΜΙ ΣΚΟΥΜΠΟΥΡΔΗ.

8) Απογευματινή βόλτα στο ΣΟΥΝΙΟ – ΛΑΥΡΙΟ προσκύνημα στο Ιερό Ναό ΑΓ. ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ και γεύμα  σε γραφικό ταβερνάκι στο ΛΑΥΡΙΟ.

9) Μονοήμερη επίσκεψη με δικό μας mini πούλμαν και προσκύνημα στην ΠΑΝΑΓΙΑ της ΤΗΝΟΥ – επίσκεψη στο χωριό ΠΥΡΓΟΣ για καφές στη όμορφη πλατεία του, αλλά και γεύμα δίπλα στη θάλασσα στα ΚΙΟΝΙΑ – τα προλάβαμε ΟΛΑ, ήταν τέλεια.

10) Μονοήμερη εξόρμηση στα ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ.

11)  Μονοήμερη εξόρμηση στη λίμνη ΤΣΙΒΛΟΥ και ΖΑΡΟΥΧΛΑ.

12) Μονοήμερη εξόρμηση στα ΤΡΙΚΑΛΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ.

13) Παρακολούθηση ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΩΝ στο μοναστήρι  ΝΤΑΟΥ ΠΕΝΤΕΛΗΣ  και στη “ΒΗΘΛΕΕΜ” στο ΚΟΡΩΠΙ.

13) ΒΡΑΔΥΕΣ ΠΟΛΛΕΣ αφιερωμένες στον χορό και τη διασκεδαση σε γνωστό και αγαπημένο μας  μεξικάνικο εστιατόριο στη ΓΛΥΦΑΔΑ.

14) ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ  πολλά μεσημέρια ΚΥΡΙΑΚΩΝ αλλά και βράδυα ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ σε γραφικά ταβερνάκια με μουσική, κεφι και διασκέδαση.

15) Γιορτή της ΜΗΤΕΡΑΣ 11/5/2104 αφιερωμένη σε πολύ καλή φίλη μας Γλυφαδιώτισσα!!!

16) Διάλεξη με θέμα ”ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ” από την ιστορικό κ. ΑΡΤΕΜΙ ΣΚΟΥΜΠΟΥΡΔΗ, σε γνωστό χώρο διεξαγωγής εκδηλώσεων στη ΓΛΥΦΑΔΑ.

17) Παρουσίαση του ΝΟΜΟΥ για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά απο τον δικηγόρο κ. ΧΡΗΣΤΟ ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟ και τη δική του ομάδα, καθώς και του ΝΟΜΟΥ για τα αυθαίρετα- απο τον πολιτικό μηχανικό κ. ΕΜΜ. ΚΟΤΣΙΑ, σε γνωστό ξενοδοχείο της Γλυφάδας.

18) Eπίσκεψη στο ΕΥΓΕΝΙΔΕΙΟ ΙΔΡΥΜΑ και παρακολούθηση του “Μυστηρίου της ζωής”.

19) Μονοήμερη εξόρμησή μας στο όμορφο ΝΑΥΠΛΙΟ.

20) Eπίσης, επισκεφθήκαμε την έκθεση ζωγραφικής της  “ΦΛΩΡΕΝΤΙΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΟΥ ” λέκτορος στη ΣΧΟΛΗ ΚΑΛΩΝ ΤΕΧΝΩΝ  με θέμα το “Όνομά μου είναι καμία” στην ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ του ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ στις 9/2/15.

21)Eπίσης, παρευρεθήκαμε στα εγκαίνια του “ART 4 ..for the city”  των εικαστικών – καλλιτεχνών NIKOLAREAS και SAMARAS που έγινε στο κτίριο της UNESCO στην ΠΕΙΡΑΙΩΣ στις 1/4/15.

Βάσει του καταστατικού του ΣΥΛΛΟΓΟΥ μας διοργανώθηκαν BAZAAR εποχικά, ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ και ΠΑΣΧΑ στους χώρους του ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ με αφιέρωση στο ”MAKE A WISH”, σε γνωστό χώρο διεξαγωγής εκδηλώσεων επίσης στη ΓΛΥΦΑΔΑ, με αφιέρωση στο ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ και στο blanos bowling με αφιέρωση στην ΕΝΕΟΝ ΑΜΕΑ ΓΛΥΦΑΔΑΣ.

|| Επισκεφθήκαμε επίσης, τα χωριά SOS με δέματα γεμάτα κρέατα και φαγώσιμα διάφορα, τα ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ και το ΠΑΣΧΑ ΤΟΥ 2014!!! ||

 || only art ||

Στόχος μας και σκοπός μας είναι να συνεχίσουμε δυναμικά το ΟΡΑΜΑ μας,  σε ό,τι αφορά στην τέχνη, τη δημιουργία, την καλλιέργεια του νου και της ψυχής!!!

Με τα νέα μέλη του Συλλόγου μας που στην πλειονότητα είναι καλλιτέχνες – χειροτέχνες – δημιουργοί, σκοπεύουμε να εντατικοποιήσουμε το δημιουργικό τους ταλέντο  και να εμπλουτίσουμε την έμπνευσή τους  με  ειδικά σεμινάρια και με εκθέσεις των έργων τους τόσο ομαδικές όσο και θεματικές!!!

  • Βιβλιοθήκη με πλούσιο λογοτεχνικό βιβλίο είναι σχεδόν έτοιμη και θα λειτουργήσει πολύ σύντομα για τα μέλη μας τα παλαιά και τα νέα.

  • Βραδυές διασκέδασης γιατί η μουσική είναι η φωνή της ψυχής.

  • Βραδυές με παρουσίαση φιλμ  γιατί  το  καλό θέαμα ακονίζει το νου.

  • Παρουσιάσεις βιβλίων έχουν ήδη προγραμματιστεί  και η πρώτη είναι για 24 / 4 ημέρα ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ!

ΣΜΑΡΑΓΔΑ ΚΑΤΣΟΥΛΗ

Σχεδιασμός: Γλυφάδα metropolitans Creative Dpt.

Και συνεχίζουμε!

Δημιουργικά, ομαδικά, με αγάπη και υγεία στη σκέψη και στην καρδιά!!!

Πιστεύουμε ότι θα τα καταφέρουμε να αγκαλιάσουμε κάθε συμπολίτη μας που σκέφτεται και έχει άποψη για την ζωή και την τέχνη …

Πιστεύουμε ότι με την παρεΐστική μας διάθεση θα ενώσουμε τις μοναξιές μας και θα καταφέρουμε να σκοτώσουμε τον κακό εχθρό την απομόνωση και την κατάθλιψη …

Ο δρόμος μας είναι  για ένα όραμα ζωής γεμάτης από καλές και ενδιαφέρουσες στιγμές. 

Ο τρόπος που θα διανύσουμε τον δρόμο αυτό, είναι η κοινή προσπάθεια και συμμετοχή, η ανταλλαγή ιδεών και εμπειριών και  η στροφή της καθημερινότητας στην ΠΑΡΕΑ και την ΤΕΧΝΗ με όποια μορφή ο καθένας εκφράζεται, είτε με τη ζωγραφική είτε με τη μαγειρική είτε με τη χειροτεχνία!

|| info: 210 89 82 088, 6981 08 71 17 ||

GLYFADA METROPOLITANS

GLYFADA METROPOLITANS