Όσα πρέπει να γνωρίζετε για τις εκλογές στη ΝΔ – Σε λίγες ώρες αλλαγή σελίδας

Πολύ λίγες ώρες απομένουν μέχρι το πρωΐ της Κυριακής, ενώ και οι δύο υποψήφιοι προσπαθούν να κερδίσουν το παιχνίδι των εντυπώσεων με ανάλογες δηλώσεις.

Ανακοίνωση της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας για την διεξαγωγή των εκλογών της 10ης Ιανουαρίου:

Σχετικά με την εκλογική διαδικασία της 10ης Ιανουαρίου 2016, για την ανάδειξη του νέου Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας ενημερώνει τους ψηφοφόρους για τα ακόλουθα:

  • Η ψηφοφορία θα διεξαχθεί, στην Ελλάδα από τις 7 το πρωί έως τις 7 το απόγευμα.

  • Δικαίωμα ψήφου έχουν μόνον εκείνα τα μέλη του κόμματος που ψήφισαν κατά την εκλογή της 20ης Δεκεμβρίου 2015 και έχουν εγγραφεί στους εκλογικούς καταλόγους.

  • Οι ψηφοφόροι θα ψηφίσουν στα ίδια εκλογικά κέντρα που είχαν ψηφίσει κατά την προηγούμενη εκλογή, αλλά αυτή την φορά στο εκλογικό τμήμα (κάλπη) στο οποίο αντιστοιχεί το πρώτο γράμμα του επωνύμου τους. Για την διευκόλυνσή τους θα υπάρχουν σχετικές πινακίδες σε όλα τα εκλογικά τμήματα.

  • Κατά την προσεχή εκλογή, οι ψηφοφόροι δεν θα κληθούν να υπογράψουν και να υποβάλουν στην Εφορευτική Επιτροπή δήλωση εγγραφής τους στο κόμμα ή επαναβεβαίωσης της κομματικής τους ιδιότητας. Επίσης, δεν θα τους ζητηθεί να καταβάλλουν οποιοδήποτε χρηματικό ποσό προκειμένου να τους επιτραπεί να ψηφίσουν.

  • Για την αναγνώρισή τους από την Εφορευτική Επιτροπή, οι ψηφοφόροι πρέπει να έχουν μαζί τους είτε την ελληνική ταυτότητά τους (ή την προσωρινή βεβαίωση της αρμόδιας αστυνομικής αρχής), είτε το ελληνικό διαβατήριό τους (ακόμη και αν η ισχύς του έχει λήξει), είτε το ελληνικό δίπλωμα οδήγησής τους.

  • Οι ψηφοφόροι δεν πρέπει να θέσουν σταυρό προτίμησης στο ψηφοδέλτιο του υποψήφιου Προέδρου που θα επιλέξουν.

 

Βαγγέλης Μεϊμαράκης

“Ουδέποτε έγινε -όχι σε Έλληνα πολιτικό- σε Ευρωπαίο πολιτικό πρωθυπουργό συνέντευξη με τέτοιο ακροατήριο τύπου Κλίντον. Ξέρετε τι είναι να έχεις όλο αυτό το επενδυτικό κοινό από κάτω και να το χάσεις; Ξέρετε τι ήταν για τη χώρα, τι μεγάλη ευκαιρία ήταν αυτό; Και να πας να τους λες, ότι αν έρθετε να κάνετε επενδύσεις, ε, θα δώσετε και κάτι κάτω από το τραπέζι; Και το έχουμε ξεχάσει και το έχουμε περάσει ντούκου; Είναι αυτό ανικανότητα; Είναι απειρία; Είναι ότι ήταν απροετοίμαστος; Πάντως σε Ευρωπαίο πρωθυπουργό και ειδικά Έλληνα, ουδέποτε έχει ποτέ στηθεί με τέτοιο κοινό συνέντευξη. Ουδέποτε. Η μεγαλύτερη ευκαιρία Τσίπρα και χώρας. Άρα το παιδί δεν κάνει. Δύο φορές του δώσαμε επίπεδο ηγέτη, εθνικού ηγέτη και ο ίδιος απέδειξε ότι δεν μπορεί να σταθεί σε αυτό το ύψος”, ανέφερε, σε μία από τις τελευταίες παρεμβάσεις του ο ένας εκ των δύο υποψηφίων Βαγγέλης Μεϊμαράκης, αναφερόμενος στον Πρωθυπουργό της χώρας Αλέξη Τσίπρα.

 

Κυριάκος Μητσοτάκης

“Σήμερα δυστυχώς οι ασφαλισμένοι και οι νυν ασφαλισμένοι και κυρίως οι μελλοντικοί ασφαλισμένοι και οι εργαζόμενοι, οι οποίοι θα κληθούν να αυξήσουν με έναν έμμεσο φόρο στην ουσία, νέο, τις εισφορές τους, πληρώνουν τον δημοσιονομικό εκτροχιασμό και τον κ. Βαρουφάκη και τον κ. Τσίπρα και όλα αυτά τα απίστευτα πράγματα τα οποία συνέβησαν. Λοιπόν, υπάρχει μεγάλο κόστος και το κόστος το βλέπουμε τώρα. Αυτό το κόστος έχει ονοματεπώνυμο, είναι Αλέξης Τσίπρας και Πάνος Καμμένος και Γιάνης Βαρουφάκης και όλοι αυτοί που μας οδήγησαν σε αυτή την κατάσταση”, τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

 

Αντώνης Σαμαράς

«Ο κόσμος θα αποφασίσει, ο κόσμος θα ψηφίσει. Ο δικός μου ο ρόλος είναι ενοποιητικός. Να βεβαιωθούμε ότι η παράταση, οργανωμένα και ενωμένα θα προχωρήσει και θα είμαστε εκεί για να βάλουμε μπροστά και πάλι τη μηχανή της ανάπτυξης και αυτό δεν μπορεί να γίνει αν η παράταξή μας δεν είναι ισχυρή και ενωμένη», τόνισε στον Bestο πρώην Πρωθυπουργός.

 

Τα εκλογικά τμήματα της Γλυφάδας:

eklogika-kentra

 

  • ΑΛΣΟΥΣ 15, ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ
  • ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΑΣ 20, ΚΑΠΗ
  • ΑΡΧΙΠ. & ΚΩΝ/ΝΟΥ ΑΘΑΝΑΤΟΥ, ΚΑΠΗ ΑΓΙΟΥ ΤΡΥΦΩΝΑ