Περισκόπιο στη Γλυφάδαστην Ελλάδα, στον Κόσμο!

Μάς ενημερώνει, ο Σταμάτης Σκαμπαρδώνης

 

 

 

 

Άνοιγμα λυκείων και στις «κόκκινες» περιοχές.

Παρά τα όσα φημολογούνταν περί διαφωνίας μεταξύ των επιδημιολόγων για το άνοιγμα των λυκείων, η Επιτροπή άναψε το «πράσινο φως» για να λειτουργήσουν από τη Δευτέρα 12 Απριλίου, σε όλη τη χώρα, ακόμη και στις εξαιρετικά επιβαρυμένες επιδημιολογικά περιοχές, όπως η Θεσσαλονίκη, η Πάτρα και η Κοζάνη, τις οποίες η κυβέρνηση για τον ίδιο λόγο απέκλεισε πριν λίγες ημέρες από το άνοιγμα του λιανεμπορίου.  Σύμφωνα με πληροφορίες, οι επιστήμονες συμφώνησαν στο άνοιγμα των Λυκείων από τη Δευτέρα 12 Απριλίου σε όλη τη χώρα υπό την προϋπόθεση ότι θα γίνονται υποχρεωτικά κάθε εβδομάδα τα self test σε όλους τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς. (Πηγή: Εφ. Συν)

 

«Δεν είμαστε αναλώσιμοι»

«Δεν είμαστε αναλώσιμοι» τονίζει η Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης ζητώντας από την κυβέρνηση να πάρει μέσα ουσιαστικά μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στα σχολεία και να καταθέσει ολοκληρωμένο σχέδιο αντιμετώπισης για τα σχολεία και τα προβλήματα, που δημιούργησε ή όξυνε η πανδημία. Αναφορικά με το επικείμενο άνοιγμα των Λυκείων την ερχόμενη Δευτέρα, η ΟΛΜΕ σχολιάζει πως το μόνο «μέτρο» που πήρε η κυβέρνηση είναι το self–test μεταφέρει τις δικές της ευθύνες στους γονείς, τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς κουνώντας το δάχτυλο περί υποχρεωτικότητας και υπεύθυνων δηλώσεων, παρά το γεγονός ότι ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ) έχει τονίζει ότι η χρήση των συγκεκριμένων τεστ δεν αποτελεί λύση, καθώς δεν εξασφαλίζεται η ορθή λήψη του δείγματος από τους πολίτες και δεν αποκλείονται ψευδώς αρνητικά αποτελέσματα. Επίσης, η Ομοσπονδία κατηγορεί την κυβέρνηση ότι «εμπαίζει για ακόμα μία φορά τους εκπαιδευτικούς με το ζήτημα του εμβολιασμού. Στα Ειδικά Σχολεία, αν και λειτουργούν κανονικά, ελάχιστοι εκπαιδευτικοί έχουν εμβολιαστεί, ενώ στη Γενική Εκπαίδευση η πρόβλεψη της κυβέρνησης για παροχή μόνο των αδιάθετων εμβολίων σε εκπαιδευτικούς σημαίνει ότι σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να είναι εμβολιασμένοι οι εκπαιδευτικοί εγκαίρως, πριν το άνοιγμα των σχολείων». (Πηγή: Left.gr)

 

Παγκόσμια Ημέρα Υγείας

Παγκόσμια Ημέρα Υγείας ήταν η  7η Απριλίου και οι υγειονομικοί της χώρας, οργάνωσαν κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα διεκδικώντας ενίσχυση με προσωπικό και υποδομές των δημόσιων νοσοκομείων και της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, επίταξη ιδιωτικού τομέα και εμβόλια και μέτρα προστασίας έναντι της πανδημίας για όλο τον πληθυσμό. Η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) συμμετείχε με βασικά αιτήματα τις μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, με εξοπλισμό και υποδομές, επίταξη του ιδιωτικού τομέα, μέτρα προστασίας και εξασφάλιση εμβολίων για το μαζικό και έγκαιρο εμβολιασμό όλων των πολιτών. (Πηγή: Εφ. Συν)

 

 

Η Κίνα δωρίζει 100.000 εμβόλια στην Παλαιστίνη

Την προηγούμενη Δευτέρα, οι Παλαιστινιακές υγειονομικές αρχές παρέλαβαν από την Κίνα 100.000 δόσεις του εμβολίου Sinopharm COVID-19. Η δωρεά θα βοηθήσει σημαντικά στην διεύρυνση της αρχικής εκστρατείας εμβολιασμού του ιατρικού προσωπικού, των ηλικιωμένων και των χρόνιων ασθενών. Η παρτίδα που παρέχεται από την Κίνα, θεωρείται η μεγαλύτερη δωρεά εμβολίων COVID-19 που έχει λάβει η Παλαιστίνη μέχρι σήμερα. Θα επιτρέψει τον εμβολιασμό περίπου 50.000 ανθρώπων, σύμφωνα με το Παλαιστινιακό Υπουργείο Υγείας. Οι Παλαιστινιακές υγειονομικές αρχές είχαν προβεί μέχρι στιγμής σε περιορισμένης έκτασης εμβολιασμό των 5,2 εκατομμυρίων ανθρώπων που ζουν στη Δυτική Όχθη και τη Γάζα που καταλαμβάνεται από το Ισραήλ. Τα λιγοστά εμβόλια που είχαν μέχρι πρότινος παρέχονταν από το Ισραήλ, τη Ρωσία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και την παγκόσμια πρωτοβουλία για την ανταλλαγή εμβολίων COVAX. (Πηγή: info-war.gr)

 

Από τα βόλια στα εμβόλια

«…Τι θα γιορτάσουμε φέτος; Εγώ θα γιορτάσω την ψυχή του Σπύρου Λούη που βγήκε πρώτος με τα τσαρούχια στο Μαραθώνιο του 1896 και την κομμένη αναπνοή της Βούλας Πατουλίδου μετά τον τερματισμό που φώναξε αυθόρμητα « για την Ελλάδα ρε γαμώτο». Την καταδίκη της Χρυσής Αυγής ως εγκληματικής οργάνωσης. Τη Σοφία Μπεκατώρου για τον ούριο άνεμο στην αξιοπρέπεια και τον αλληλοσεβασμό που φυσάει πια στην ελληνική κοινωνία. Όσους κάνουν τη ζωή μας πιο όμορφη με τη σκέψη και τις πράξεις τους…» (Πηγή: Εφ. Συν. Λίνα Νικολακοπούλου)

 

Το Μετρό έρχεται Γλυφάδα

Το Μετρό έρχεται Γλυφάδα με τη γραμμή 2 και θα σταματά στους ακόλουθους τρεις σταθμούς (με αυτή τη σειρά): Πλατεία Μακεδονίας, Βουλιαγμένης και Λαμπράκη, πλατεία Αγίου Κωνσταντίνου. Με εντολή του Υπουργού ΥΠΟΜΕ Κώστα Καραμανλή, σε στενή συνεργασία με τον Δήμαρχο Γλυφάδας Γιώργο Παπανικολάου, η Αττικό Μετρό έχει εκπονήσει μελέτες για την επέκταση προς Γλυφάδα και ήδη ολοκληρώθηκε η συγκοινωνιακή μελέτη για την τεκμηρίωση της σκοπιμότητας της βέλτιστης λύσης για τη χάραξη της επέκτασης με την οποία ολοκληρώνεται το νότιο άκρο της γραμμής. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι η βέλτιστη χάραξη περιλαμβάνει μία επέκταση περίπου 4,5 χιλιομέτρων και κλείδωσε τη χωροθεσία για συνολικά τρεις σταθμούς. (Πηγή: Γλυφάδα Metropolitans)

 

 

” Το 21 και τι αξίζει να θυμόμαστε από αυτό” 

To Παιδείας Διάλογος θέλοντας να συμβάλλει ουσιαστικά στον εορτασμό των 200 χρόνων από την επανάσταση του 21 οργανώνει εκδήλωση –συζήτηση την Τετάρτη 14 Απριλίου στις 20.00 με θέμα: «Το 21 και τι αξίζει να θυμόμαστε από αυτό». Εισηγητές: Χάρης Αθανασιάδης, καθηγητής Ιστορίας της εκπαίδευσης και Δημόσιας Ιστορίας στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, Νίκος Βαφέας, αναπληρωτής καθηγητής Ιστορίας και πολιτικής κοινωνιολογίας στο Πανεπιστήμιο Κρήτης. Η εκδήλωση θα μεταδοθεί από το Facebook: Παιδείας Διάλογος

 

Ευχαριστούμε τον κ. Σκαμπαρδώνη για τις πληροφορίες.

 

για περισσότερο …»Περισκόπιο»

follow Γλυφάδα metropolitans on twitter


///