Ποιό είναι το κοινό χάρισμα για όλους τους ανθρώπους;

Κάθε Τετάρτη στο Γλυφάδα metropolitans, η ψυχολόγος, Αριάδνη Α. Λοράνδου

Ένα κοινό χάρισμα για όλους τους ανθρώπους είναι η Καρδιά! Αυτή η καρδιά που ζωγραφίζουν τα παιδιά, αυτή η καρδιά που λειτουργεί ως φυσική αντλία προς όλα τα όργανα, δίχως σταματημό. Δίχως σταματημό δίνει ανάσες ζωής σε εμάς και σε όσους μας περιβάλουν, ακατάπαυστα, δίχως να υπολογίζει το πόσο, το πότε και τον αν. Αυτόνομα και πάντοτε αποτελεσματικά, ακόμα και στις δυσκολίες, συνεχίζει να τροφοδοτεί απλόχερα τους εθελούσιους και αγαπησιάρικους ρυθμούς της. Σε κάθε συναίσθημα, άλλοτε είναι εγκάρδια και άλλοτε ραγισμένη, πάντοτε όμως με πίστη.

Η καρδιά μας παρότι εσωτερική, «βγαίνει» προς τα έξω στο πρόσωπο μας, στις πράξεις μας, στις λέξεις μας, μια ανοιχτόκαρδη καρδιά! Δεν προβάλει καμία ψυχρότητα με τόσο αίμα που κυλά μέσα της. Εμείς από την άλλη, την κλείνουμε, την ραγίζουμε διότι πονάμε, φοβόμαστε ή δεν γνωρίζουμε τον τρόπο να την κάνουμε εγκάρδια. Αναγκαζόμαστε να την σκληρύνουμε διότι έτσι θα πονάει λιγότερο, θαρρούμε. Όμως, μισή, δεν έχει αξία, δεν μπορεί να προβάλει την δύναμη της και μένει συνεχώς κλειστή.

Η καρδιά μας είναι δίπολη εξού και η ζωγραφιά των παιδιών (καρδιά: Αποτελεί σύμβολο ενότητας και ατέρμονης αγάπης. Είναι το απόλυτο όργανο του συναισθήματος και χρειάζεται την δική μας φροντίδα. Φροντίζουμε την καρδιά μας έχοντας σκέψεις καλοσύνης, δημιουργώντας συναισθηματική εξοικείωση με έναν άλλο άνθρωπο, δείχνοντας τρυφερότητα, εξωτερικεύοντας αγάπη, επιλέγοντας την ισορροπία του εαυτού μας, διώχνοντας τον ανταγωνισμό και την σύγκριση. Εκείνη με την σειρά της θα λειτουργήσει στο 100% και θα μας ανταποδίδει κάπως θεϊκά την πλούσια ροή της.

Δεν επιδεικνύεται. Δεν επιβάλλεται. Δεν κομπάζει. Δεν ανταγωνίζεται.

 

Ευχαριστούμε την ψυχολόγο Λοράνδου Α. Αριάδνη

Glyfada Metropolitans Logo

Διαβάστε ΕΔΩ όλα όσα πρέπει να γνωρίζουμε για την καλή μας ψυχολογία