Δευτέρα 1η  Απριλίου και ώρα 7:00 μ.μ.

Κινηματοθέατρο «Μ.Μερκούρη» (Γ. Γεννηματά και Ανατ. Ρωμυλίας 123)

 

Είσοδος Ελεύθερη

 

Μετά τη σύντομη διακοπή λόγω των δύο τριημέρων (Καθαράς Δευτέρας και 25ης Μαρτίου) το εαρινό εξάμηνο στο Δημοτικό Ελεύθερο Ανοικτό Πανεπιστήμιο (ΔΕΑΠ) Γλυφάδας συνεχίζεται την προσεχή Δευτέρα 1η Απριλίου με ένα θέμα ιστορικό και όχι με την πολύ ενδιαφέρουσα διάλεξη για το εφηβικό κάπνισμα, όπως είχε προαναγγελθεί. Η ιατρός – πνευμονολόγος Ph.D. Δήμητρα Μπουσίου είχε ένα ατύχημα που καθιστά ανέφικτη την παρουσία της και έτσι η διάλεξή της αναβάλλεται. Έτσι, την προσεχή Δευτέρα θα μιλήσει η Δρ. Αρχαιολογίας Δήμητρα Ελένη (Δημηλένα) Λαδογιάννη, με θέμα: «Πολιορκία και Έξοδος του Μεσολογγίου».

Το ΔΕΑΠ Γλυφάδας ιδρύθηκε την Άνοιξη του 2019 από τον Δήμαρχο Γλυφάδας Γιώργο Παπανικολάου.

Υπεύθυνοι Αντιδήμαρχοι για τη λειτουργία του είναι κατά το τρέχον ημερολογιακό έτος η Αντιδήμαρχος Παιδείας Γεωργία Βαμβακερού και ο Αντιδήμαρχος Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Ορέστης Τσάγκλας. Στη συντονιστική επιτροπή μετέχουν επίσης οι διδάκτορες του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, εκπαιδευτικοί Δήμητρα Μόσχου και Όλγα Δοξοπούλου.

Τα μαθήματα – διαλέξεις πραγματοποιούνται στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο “Μελίνα Μερκούρη” συνήθως Δευτέρες, εκτός εξαιρέσεων οι οποίες αναγράφονται στο πρόγραμμα. Η διάρκειά τους είναι μιάμισης ώρας, από τις 7:00 μ.μ. έως τις 8:30 μ.μ. Τα μαθήματα του εαρινού εξαμήνου θα διαρκέσουν έως τη Δευτέρα 10 Ιουνίου 2024.

Δικαίωμα συμμετοχής στο ΔΕΑΠ Γλυφάδας έχουν όλοι ανεξαρτήτως εισοδήματος και ηλικίας, εφόσον έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος και είναι απόφοιτοι Λυκείου. Ο διδασκόμενος δεν υποχρεούται σε καταβολή διδάκτρων ούτε σε αγορά βιβλίων ή σημειώσεων, ενώ όλοι οι διδάσκοντες συμμετέχουν αφιλοκερδώς.

Κατά τη λήξη κάθε εξαμήνου χορηγείται βεβαίωση παρακολούθησης σε όσους παρακολουθούν το σύνολο των μαθημάτων – διαλέξεων, με δικαίωμα δύο απουσιών ανά εξάμηνο.

Για να δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα σπουδών του εαρινού εξαμήνου και να κάνετε την εγγραφή σας πατήστε εδώ: