Μάς ενημερώνει η chef Μαίρη Παναγάκου, με εύκολες, νόστιμες και οικονομικές συνταγές, που θα αναδείξουν την αγάπη και το μεράκι σας για τους δικούς σας ανθρώπους.

 

Υλικά

1 κιλό κανταϊφι
3 κ σ βούτυρο λιωμένο
Για το σιρόπι
2 φλ τσ νερό
1 φλ τσ ζάχαρη
Για την κρέμα
1 φλ τσ γάλα (1/2 φλ τσ γάλα εβαπορέ και 1/2 φλ τσ νερό)
350 ml κρέμα γάλακτος, 35% λιπαρά
4 κ σ ζάχαρη
1 φακελλάκι άνθος αραβοσίτου,
αραιωμένο σε 1 φλ τσ νερό
2 αυγά ελαφρά χτυπημένα

Τρόπος παρασκευής

1. Χωρίζετε το κανταϊφι στα δύο και το ανοίγετε με τα χέρια σας. Βουτυρώνετε ελαφρά 2 φόρμες που κουμπώνουν, τοποθετείτε την μισή ποσότητα του φύλλου στην καθεμία, ραντίζετε με το λιωμένο βούτυρο και τις ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο για 15′, μέχρι να ροδίσουν. Αφήνετε να κρυώσουν.
2. Ζεσταίνετε την κρέμα γάλακτος με το γάλα και τη ζάχαρη. Προσθέτετε το άνθος αραβοσίτου και ανακατεύετε το μείγμα με ξύλινη κουτάλα συνεχώς, για να μην σβωλιάσει.
3. Όταν πήξει η κρέμα προσθέτετε τα αυγά και την κατεβάζετε από την φωτιά. Εαν σας έχει σβωλιάσει, την χτυπάτε λίγο με το μίξερ χειρός.
4. Ξεφορμάρετε το ένα κανταϊφι προσεκτικά να μην σπάσει και το τοποθετείτε σε μια πιατέλα. Απλώνετε επάνω του την κρέμα και από πάνω βάζετε προσεκτικά το δεύτερο κανταϊφι, αφού το βγάλετε κι αυτό προσεκτικά από την φόρμα.
5. Σερβίρετε το γλυκό ζεστό και το περιχύνετε με κρύο σιρόπι.

 

 

GLYFADA METROPOLITANSΕυχαριστούμε την κ. Παναγάκου για τις πληροφορίες.

Η Μαίρη Παναγάκου ασχολείται με τον τουρισμό και την εστίαση από το 1981 και έχει δημιουργήσει την δική της ολοκληρωμένη ξενοδοχειακή μονάδα στον υπέροχο Κότρωνα της Μάνης, που περιλαμβάνει bungalows, ταβέρνα, εστιατόριο και bar δίπλα στην πισίνα.


Μ.Π.: Η αγάπη μου για την λαϊκή παράδοση, την παραδοσιακή μαγειρική και τα βοτάνια, με βοήθησαν να συλλέξω τον πλούτο της Ελληνικής παράδοσης που χάνεται και με μεράκι να την καταγράψω και να την παραδώσω στις επόμενες γενηές, πιστεύοντας ότι “είμαστε υποχρεωμένοι όπως τα πήραμε από τους προγόνους μας να τα παραδώσουμε στους απογόνους μας”, έτσι ώστε οι Ελληνικές ρίζες μας να μην έχουν τον φόβο να ξερριζωθούν από τον ανεμοστρόβιλο της παγκοσμιοποίησης.

 

Για περισσότερες συνταγές, κάντε click στο παρακάτω λευκό «κουμπί»:

Gastronomy! Τhe study of the relationship between food and culture

follow us on twitter