Για το νέο στέλεχος του κορονοϊού, τη μετάλλαξη Κράκεν, μίλησε ο επίκουρος καθηγητής Επιδημιολογίας, Γκίκας Μαγιορκίνης.

Όπως ανέφερε ο ίδιος, μιλώντας στο ραδιόφωνο του Alpha 9,89, τη δεδομένη στιγμή τα στοιχεία δεν είναι αρκετά για να ληφθούν συμπεράσματα. «Τα μόνα στοιχεία, που έχουμε είναι αυτά από τις ΗΠΑ. Αρχικά λεγόταν ότι η εξάπλωση θα φτάσει το 40% μέχρι το Δεκέμβρη και χθες υποβαθμίστηκε στο 28% σύμφωνα με το CDC. Δεν έχουμε επαρκή στοιχεία, για να πούμε ότι θα επικρατήσει αυτή η παραλλαγή. Δεν υπάρχει πίεση στο σύστημα υγείας των ΗΠΑ. Δεν φαίνεται ότι θα χρειαστούν μέτρα», σημείωσε ο Γκίκας Μαγιορκίνης.

Μαγιορκίνης: Τι είπε για τις μάσκες στα σχολεία

Ο Γκίκας Μαγιορκίνης, πάντως, στο ερώτημα για το αν θα έπρεπε να επιστρέψουν οι μάσκες στα σχολεία, είπε πως αυτή τη στιγμή «δεν προβλέπεται κάτι τέτοιο». «Η επιστροφή των οριζόντιων μέτρων είναι επακόλουθο της πίεσης στο σύστημα υγείας. Υπάρχει σύσταση την χρήση της μάσκας, στο πλαίσιο της ατομικής ευθύνης. Δεν διαφαίνεται η επιβολή μέτρων μέχρι στιγμής. Είμαστε μακριά από αυτό. Δεν υπάρχει πίεση στο σύστημα υγείας, ούτε προβλέπεται».

 

see more: https://www.newsbomb.gr