Πρώτα σε χρήση πανελλαδικά τα δύο Seatrac της Γλυφάδας

Υποδειγματικές είναι οι υποδομές για ΑμεΑ στην παραλία της Γλυφάδας μας. Σε πλήρη λειτουργία βρίσκονται καθημερινά τα δύο πιο δημοφιλή Seatrac της χώρας, μαζί με όλες τις απαιτούμενες υποστηρικτικές υποδομές και το απαραίτητο προσωπικό που βοηθάει τους λουόμενους με αναπηρία ή κινητικά προβλήματα.

«Όλο το καλοκαίρι – και ιδίως τις μέρες του μεγάλου καύσωνα που ξεκίνησαν σήμερα – όλοι πρέπει να μπορούν να απολαμβάνουν τη θάλασσα χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς. Αυτό είναι ένα στοίχημα που το βάλαμε και το κερδίσαμε από την πρώτη κιόλας στιγμή στη Γλυφάδα μας: Κάθε χρόνο, τα δύο Seatrac της δημοτικής μας παραλίας είναι πρώτα σε χρήση πανελλαδικά!», τονίζει ο Δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου. Και προσθέτει: «Και φέτος, εξασφαλίζουμε σε χιλιάδες συμπολίτες μας την προσβασιμότητα και την ανεξάρτητη διαβίωση στην πράξη.

Στην παραλία της Γλυφάδας μας είναι σε πλήρη, καθημερινή λειτουργία δύο μηχανισμοί Seatrac, που βοηθούν τα άτομα με αναπηρία ή κινητικά προβλήματα στην αυτόνομη πρόσβασή τους στη θάλασσα. Μαζί έχουμε και το απαραίτητο προσωπικό, που κάθε μέρα είναι εκεί για να βοηθάει όσους κάνουν χρήση του μηχανήματος. Έχουμε επίσης και όλες τις απαιτούμενες υποστηρικτικές υποδομές, από τις ντουζιέρες και τις τουαλέτες μέχρι ομπρέλες και θέσεις στάθμευσης. Μια ολοκληρωμένη υποδομή που επιτρέπει στους συμπολίτες μας να απολαμβάνουν το μπάνιο τους, να χαίρονται ισότιμα τον ήλιο και τη θάλασσα.

Όπως ακριβώς είναι το αυτονόητο δικαίωμά τους.

Ευχαριστούμε τον υπεύθυνο της δημοτικής μας αρχής Στέλιο Κουρουπάκη για την προσπάθεια που καταβάλλει κάθε καλοκαίρι, εδώ και πολλά χρόνια, και τον υπεύθυνο για τον μηχανισμό Seatrac και επικεφαλής της εταιρίας Tobea, Ιγνάτιο Φωτίου».