Νέα επίθεση Σεραφείμ:  Δεν θα μεταδοθεί η τελετή των Θεοφανείων από τον Πειραιά

“Η κυβέρνηση έχει φασίζουσα νοοτροπία – Δεν θα μεταδοθεί η τελετή των Θεοφανείων από τον Πειραιά”, η νέα επίθεση με σκληρούς χαρακτηρισμούς κατά της κυβέρνησης, στην οποία προχώρησε ο μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ, με αφορμή την απόφαση του πρωθυπουργού να παραστεί στην τελετή των Θεοφανείων στη Δεξαμενή και όχι στον Πειραιά καθώς και την μη μετάδοση από την ΕΡΤ του αγιασμού των υδάτων στο μεγάλο λιμάνι.

Μιλώντας στο STAR ο μητροπολίτης έκανε λόγο για «μια κυβέρνηση που εξελέγη μεν δημοκρατικώς, εκμεταλλευόμενη την οικονομική τραγωδία της χώρας, αλλά πάσχει από φασίζουσα νοοτροπία και από εμπάθεια και εκδικητικότητα» καθώς «ανακάλεσε την κρατική τηλεόραση που επί δεκαετίες μεταδίδει στα πέρατα της γης την τελετή των Θεοφανείων στο πρώτο λιμάνι της χώρας».

Επίσης, σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού, ο Αλέξης Τσίπρας θα παραστεί στη τελετή των Θεοφανείων στη Δεξαμενή Αθηνών και όχι στον μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας, ως είθισται.


 

Στη συνέχεια, όπως αναφέρει το ekklisiaonline.gr, μετά τον σάλο από την απόφαση της ΕΡΤ να μην μεταδόσει την τελετή του αγιασμού των υδάτων από το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας όπως γίνεται κάθε χρόνο εξαιτίας των δηλώσεων του Μητροπολίτου Πειραιώς για το σύμφωνο συμβίωσης, η διοίκηση της ΕΡΤ και η κυβέρνηση “ανέκρουσαν πρύμναν” και υπό την γενική κατακραυγή η κρατική τηλεόραση μεταδίδει αυτήν την ώρα την τελετή. Απουσία βεβαίως του πρωθυπουργού και του προέδρου της Δημοκρατίας.