39χρονος ψώνιζε ακριβά προϊόντα με στοιχεία κλεμμένων πιστωτικών καρτών!

Συνελήφθη 39χρονος υπήκοος Αλβανίας για ηλεκτρονικές αγορές προϊόντων μεγάλης αξίας με τη χρήση υποκλαπέντων, μέσω διαδικτύου, στοιχείων πιστωτικών καρτών

Συνελήφθη, πρωινές ώρες της 19-9-2016 στο κέντρο της Αθήνας, από αστυνομικούς του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, ένας 39χρονος υπήκοος Αλβανίας, καθώς προέβαινε συστηματικά σε διαδικτυακές αγορές προϊόντων μεγάλης αξίας, χρησιμοποιώντας στοιχεία πιστωτικών καρτών τα οποία είχε υποκλέψει.

Ο 39χρονος συνελήφθη εντός καταστήματος, στο οποίο είχε μεταβεί, μετά την ολοκλήρωση ηλεκτρονικής συναλλαγής, με χρήση πιστωτικής κάρτας τα στοιχεία της οποίας είχε υποκλέψει, προκειμένου να παραλάβει συσκευή κινητού τηλεφώνου.

Σε βάρος του, σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για τα αδικήματα της απάτης και της απάτης μέσω υπολογιστή καθώς και για παράβαση του νόμου περί προστασίας προσωπικών δεδομένων.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, ο συλληφθείς χρησιμοποιώντας προσωπικά δεδομένα που είχε υποκλέψει, μέσω διαδικτύου, από τις πρωτότυπες κάρτες των δικαιούχων – νόμιμων κατόχων τους, πραγματοποιούσε ηλεκτρονικές συναλλαγές. Οι συναλλαγές αυτές, αφορούσαν κυρίως αγορές προϊόντων με συγκεκριμένη αξία μεταπώλησης, από καταστήματα ηλεκτρονικών ειδών.

Στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τέσσερα (4) κινητά τηλέφωνα ως προϊόντα προερχόμενα από την παράνομη δραστηριότητά του.

Από την μέχρι στιγμής έρευνα, προκύπτει ότι ο ανωτέρω έχει πραγματοποιήσει δεκατρείς (13) επιτυχείς συναλλαγές ύψους -4.486- ευρώ και δεκαέξι (16) ανεπιτυχείς ύψους -4.901- ευρώ, με τη χρήση δεκαπέντε (15) καρτών.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τον παρέπεμψε σε Τακτικό Ανακριτή, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται για να διαπιστωθεί η ζημιά σε βάρος και άλλων πιστωτικών ιδρυμάτων.