ΓΣ ΓΛΥΦΑΔΑΣ-ΣΤΙΒΟΣ: Στο Ελληνικό Γορτυνίας τα Special Olympics του συλλόγου – Οι δρομείς με τον Χρυσό Ολυμπιονίκη Στ. Μυγιάκη

Οι δρομείς με το Χρυσό Ολυμπιονίκη Στέλιο Μυγιάκη

Μεγάλη τιμή αποτέλεσε για τον σύλλογο η επίσκεψη του Στέλιου Μυγιάκη, Χρυσού Ολυμπιονίκη της Ελληνορωμαϊκής Πάλης στη Μόσχα το 1980.  Οι αθλητές του Συλλόγου είχαν έτσι την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τον Ολυμπιονίκη για το αθλητικά ιδεώδη και το Ολυμπιακό πνεύμα. Ο θαυμασμός των αθλητών μας για το Στέλιο Μυγιάκη έδωσε τη θέση του στη θέληση για μεγάλες διακρίσεις και στο πείσμα για συνεχή προσπάθεια.

Συνολικά, ο Στέλιος Μυγιάκης έχει λάβει μέρος σε τέσσερις Ολυμπιάδες (1972 στο Μόναχο, 1976 στο Μόντρεαλ, 1980 στη Μόσχα, 1984 στο Λος Άντζελες) ενώ παράλληλα έχει κατακτήσει και 6 Πανελλήνια Πρωταθλήματα. Το 1980, στους Ολυμπιακούς Αγώνες στη Μόσχα, κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία των 62 κιλών της ελληνορωμαϊκής πάλης και έγινε ο πρώτος Έλληνας αθλητής που κατέκτησε χρυσό μετάλλιο στο άθλημα αυτό.

 

Στο Ελληνικό Γορτυνίας οι αθλητές Special Olympics του συλλόγου

Η ομάδα των Special Olympics του συλλόγου συμμετείχε στον αγώνα ορεινού τρεξίματος Intersport Ellinikon Cross Country Race 2017. Οι αθλητές και αθλήτριές, έτρεξαν 1000μ μέσα σε ένα μαγευτικό τοπίο στην ειδική διαδρομή που χάραξαν οι διοργανωτές.