Σύμφωνα με Δ.Τ., της Ελλ. Αστυνομίας, συνελήφθη 36χρονος ημεδαπός για απάτες και κλοπές σε βάρος ηλικιωμένων. Εξιχνιάσθηκαν δεκατρείς (13) περιπτώσεις.

Συνελήφθη, μεσημβρινές ώρες της 9-10-2019 στις Αχαρνές, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Παπάγου-Χολαργού, 36χρονος ημεδαπός για απάτες και κλοπές σε βάρος ηλικιωμένων.

Ειδικότερα, ύστερα από πολύμηνη έρευνα που διενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Παπάγου-Χολαργού, πιστοποιήθηκε η εγκληματική δράση του ανωτέρω, ο οποίος από αρχές του χρόνου, προέβαινε συστηματικά στην εξαπάτηση ηλικιωμένων σε διάφορες περιοχές της Αττικής.

Πιο αναλυτικά, ο 36χρονος, κινούμενος με αυτοκίνητο, εντόπιζε ηλικιωμένους στο δρόμο στους οποίους συστήνονταν ως υπάλληλος-συνεργάτης καταστήματος πώλησης ηλεκτρονικών ειδών από το οποίο, συγγενικό τους πρόσωπο, υποτίθεται είχε παραγγείλει εμπορεύματα για τα οποία εκκρεμούσε η παραλαβή και η εξόφληση τους.

Έτσι, έπειθε τα θύματα του να μεταβούν στο κατάστημα και τα επιβίβαζε στο αυτοκίνητο του. Στη διαδρομή τους επιδείκνυε το κινητό του τηλέφωνο ως τερματικό μηχάνημα πληρωμών (pos), μέσω του οποίου θα πραγματοποιούνταν η εξόφληση και με τον τρόπο αυτό αποσπούσε τις τραπεζικές τους κάρτες και εκμαίευε τους κωδικούς pin.

Ακολούθως, με διάφορα προσχήματα, αποβίβαζε τους ηλικιωμένους από το όχημα παρακρατώντας τους τις κάρτες με τις οποίες στη συνέχεια προέβαινε σε αναλήψεις χρημάτων από Α.Τ.Μ. τραπεζών.

Μέχρι στιγμής, έχουν εξιχνιασθεί δεκατρείς (13) περιπτώσεις σε διάφορες περιοχές της Αττικής (Ν. Χαλκηδόνα, Χολαργός, Αμπελόκηποι, Μαρούσι, Κηφισιά και Βριλήσσια), ενώ το σύνολο των παθόντων αναγνώρισε ανεπιφύλακτα τον δράστη.

Πρόσθετα, κατασχέθηκε το αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσε για τις μετακινήσεις του.

Περαιτέρω, επισημαίνεται ότι ο δράστης είχε συλληφθεί και κατά το παρελθόν για παρόμοια αδικήματα και είχε εκτίσει ποινές φυλάκισης.

Ο συλληφθείς, με τη σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.