Υπόγεια σήραγγα σχεδιάζει ο Δήμος Ηλιούπολης

Την κατασκευή υπόγειας σήραγγας παρουσίασε πριν λίγες ημέρες (19-1-2015) ο Δήμος Ηλιούπολης, με στόχο την αποσυμφόρηση της κίνησης, αλλά και την βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της περιοχής αλλά και όλων των Νοτίων Προαστίων της Αττικής.

Πληροφορίες αναφέρουν, σύμφωνα με την enikonomia.gr, ότι έχουν γίνει ήδη επαφές, ώστε το συγκεκριμένο έργο να ενταχθεί στο πακέτο Γιούνκερ, προκειμένου να χρηματοδοτηθεί.

Πρόκειται για την Αστική Σήραγγα Ηλιούπολης, η οποία θα συνδέσει την Δυτική Περιφερειακή Υμηττού με τη Λεωφόρο Βουλιαγμένης, όπως ανακοίνωσε σε Ημερίδα που οργάνωσε ο Δήμος Ηλιούπολης με θέμα:

«ΑΣΤΙΚΗ ΣΗΡΑΓΓΑ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ, ΕΡΓΟ ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ».

Όπως επισημαίνεται, η σήραγγα, θα αποτελέσει ένα έργο πνοής που θα βελτιώσει καθοριστικά το περιβάλλον και την ποιότητα ζωής στην πόλη και θα αναδιατάξει το σύνολο της κυκλοφορίας των οχημάτων στην ευρύτερη περιοχή της Πρωτεύουσας.

Είναι η νέα πρόταση που εκτρέπει την υπερτοπική διαμπερή κυκλοφορία εκτός του ιστού της πόλης, αφήνει άθικτο τον Υμηττό, και παράλληλα συμβάλλει καταλυτικά στην βελτίωση όλου του συστήματος μετακινήσεων από και προς το νοτιοανατολικό τμήμα της Μητροπολιτικής Αθήνας, αποτελώντας ένα από τα πιο σημαντικά νέα συγκοινωνιακά έργα του πολεοδομικού συγκροτήματος της Πρωτεύουσας.

Η ένταξη και χρηματοδότησή του έργου από το πακέτο Γιούνκερ είναι η μεγάλη ευκαιρία και δυνατότητα για την άμεση προώθηση της κατασκευής του.