Τα 2 πρόσωπα του καιρού τις επόμενες ημέρες – Λίγη άνοιξη πριν την «εισβολή»

Καλός και ζεστός καιρός θα επικρατήσει σε ολόκληρη τη χώρα μέχρι και την Πέμπτη 21/02/2019. Ωστόσο από την Παρασκευή 22/02/2019 και κυρίως κατά το διήμερο Σάββατο 23/02/2019 – Κυριακή, περιμένουμε  ραγδαία επιδείνωση με νέα «ψυχρή εισβολή», σύμφωνα με το meteo.gr.

 Οι προγνωστικοί χάρτες «δείχνουν» χιόνια και στο κέντρο της Αθήνας.

 

Πιο αναλυτικά, για σήμερα, Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2019, σε ολόκληρη τη χώρα αναμένονται πολύ καλές καιρικές συνθήκες.

Τις νυκτερινές και πρώτες πρωινές ώρες η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη και θα σχηματιστούν ομίχλες, ενώ παράλληλα στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, θα εκδηλωθεί παγετός.

Όμως, τα «δόντια» του θα μας δείξει τις επόμενες ημέρες ο καιρός, καθώς σύμφωνα με τα σημερινά προγνωστικά στοιχεία από τα καιρικά μοντέλα αναμένεται νέα ραγδαία επιδείνωση, από τις 23 Φεβρουαρίου. Κύρια χαρακτηριστικά της ψυχρής εισβολής που καταφθάνει στην Ελλάδα (από τη Ρωσία), η κατακόρυφη πτώση θερμοκρασίας και οι χιονοπτώσεις.

Η νέα ψυχρή εισβολή θα έχει ακόμα πιο έντονα χαρακτηριστικά, από αυτή που ολοκληρώθηκε το Σάββατο (16/2).

Αν τελικά επιβεβαιωθούν τα σημερινά στοιχεία θα προκληθούν χιονοπτώσεις ακόμα και σε πεδινές περιοχές. Σύμφωνα με όσα σήμερα δείχνουν τα καιρικά μοντέλα θα χιονίσει ακόμα και στο κέντρο της Αθήνας.

Το επόμενο Σαββατοκύριακο είναι το διήμερο της κορύφωσης της κακοκαιρίας με την πτώση της θερμοκρασίας και τις χιονοπτώσεις να κάνουν και πάλι την εμφάνισή τους.