Την ευγνωμοσύνη μας στους πυροσβέστες και εθελοντές δασοπυροσβέστες Γλυφάδας

GLYFADA METROPOLITANSΜάχη με τις φλόγες έδωσαν χτες όλο το βράδυ δεκάδες εθελοντές δασοπυροσβέστες του Δήμου Γλυφάδας.

Τα μέτωπα από νωρίς  επεκτάθηκαν πάνω από την Ηλιούπολη και την Αργυρούπολη, αλλά όταν η πυρκαγιά πλησίασε νωρίς το απόγευμα την Τερψιθέα, “το εθελοντικό δίκτυο Δασοπυρόσβεσης του δήμου “έκοψε” στα σημεία που έπρεπε για να μην επεκταθεί και έγινε ανάσχεση του μετώπου της πυργκαγιάς”, μάς δήλωσε ο Στέλιος Θεοδοσόπουλος, τα ξημερώματα στο βουνό.

“Σε όλη την κορυφογραμμή, είχαμε δυνάμεις και στο νταμάρι του Βλάχου και στην περιοχή Καραΐνδρου. Τρία οχήματα και μια υδροφόρα βοήθησαν σε πολλές περιοχές στο δύσκολο έργο της δασοπυρόσβεσης όπως στην Ηλιούπολη και ένα όχημα στην Αγ. Ειρήνη, τα οποία όλα αυτά στη συνέχεια επέστρεψαν στις ανάγκες της περιοχής μας”, τόνισε.

Σε επιφυλακή βρίσκεται ακόμα και τώρα το εθελοντικό δίκτυο Δασοπυρόσβεσης του δήμου Γλυφάδας με περιπολίες διότι φυσάει πάρα πολύ!

 

glyfada-ethelontes

Όλα αυτά επιτεύχθηκαν με τον σχεδιασμό από το Γραφείο Πολιτικής Προστασίας και Εθελοντισμού του Δήμου μας, πάνω σε συγκεκριμένο σχέδιο, με συντονιστή φυσικά τον Στέλιο Θεοδοσόπουλο, Εντεταλμένο Δημοτικό Σύμβουλο Πολιτικής Προστασίας και Εθελοντισμού / Πρόεδρου εθελοντικής δασοπροστασίας πυρόσβεσης Γλυφάδας.

 

fire-ymittos-night-s

|| Τα ξημερώματα στην περιοχή Καραΐνδρου ||

Η χτεσινή δήλωση της “Δασοπροστασίας Πυρόσβεσης Γλυφάδας”:

“Σύσσωμη η εθελοντική μας ομάδα δίνει για άλλη μια φορά την δική της μάχη για να σωθεί ό,τι απέμεινε από το πολύτιμο βουνό μας. Μια θλιβερή μέρα για τον Υμηττό…”

 foto-ymittos-glyfada

|| “Εφιαλτικές μνήμες” από την Ηλιούπολη ||

Δήλωση Δημάρχου Γλυφάδας, Γιώργου Παπανικολάου

“Ο σπουδαιότερος πνεύμονας πρασίνου της πόλης μας, ο Υμηττός, βιώνει δυστυχώς για μια ακόμη φορά μια καταστροφική φωτιά. Είμαστε αυτή τη στιγμή σε ετοιμότητα στην Άνω Γλυφάδα για να πράξουμε ό,τι χρειαστεί για την αντιμετώπιση της πυρκαγιάς.

Με τους δημοτικούς αστυνομικούς, τους εθελοντές δασοπυροσβέστες και την πολιτική προστασία του Δήμου βρισκόμαστε σε επιφυλακή από νωρίς το πρωί. Έχουμε μετακινήσει τις υδροφόρες και τους φορτωτές για να δημιουργήσουμε κι άλλες ζώνες προστασίας αν κριθεί απαραίτητο.

Δεκάδες εθελοντές δασοπυροσβέστες του Δήμου Γλυφάδας, αλλά και από άλλες περιοχές της Αττικής, βρίσκονται τώρα στους πρόποδες του Υμηττού, για να συνδράμουν στο έργο της Πυροσβεστικής. Θα είμαστε σε επαγρύπνηση όλο το βράδυ, μέχρι να γίνει εφικτή η κατάσβεση της πυρκαγιάς. Παρακαλούμε τους κατοίκους και επισκέπτες της Γλυφάδας να μην κινούνται με τα οχήματά τους και να μην σταθμεύουν στην οδό Αγίου Νεκταρίου, διότι εμποδίζουν τη διέλευση των πυροσβεστικών οχημάτων. Τούτες τις στιγμές χρειάζεται ψυχραιμία και σύνεση από όλους.”

Να ευχαριστήσουμε επίσης την Ο.ΔΙ.Κ. ΑΤΤΙΚΗΣ, η οποία συνέδραμε στο έργο των Πυροσβεστών προκειμένου να αντιμετωπιστεί η μεγάλη πυρκαγιά στον Υμηττό.

Ενημέρωση από το πυροσβεστικό σώμα Ελλάδας,  σχετικά με την εξέλιξη των πυρκαγιών του τελευταίου 24ώρου

Κατά τη διάρκεια του τελευταίου 24ώρου και συγκεκριμένα από Ω/ 06.00 /17-07-2015 έως Ω/ 06.00/18-07-2015 εκδηλώθηκαν 79 δασικές πυρκαγιές. Οι περισσότερες από αυτές τέθηκαν άμεσα υπό έλεγχο στο αρχικό στάδιο. Η κατάσταση όσον αφορά τις υπόλοιπες πυρκαγιές που έλαβαν κατ’ αρχήν διαστάσεις έχει ως εξής:

Σε ύφεση βρίσκονται οι πυρκαγιές:

Α. Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις 03:50 χθες, σε δασική έκταση στο Φαρακλό, στη Νεάπολη Λακωνίας. Στην κατάσβεση συμμετέχουν 132 πυροσβέστες με 52 οχήματα, 39 άτομα πεζοπόρο τμήμα και 5 οχήματα ΟΤΑ.

Β. Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις 12:28 χθες, σε δασική έκταση στον Βύρωνα Αττικής. Στην κατάσβεση λαμβάνουν μέρος 100 πυροσβέστες με 40 οχήματα, 55 άτομα πεζοπόρο, 61 υδροφόρες ΟΤΑ.

Γ. Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις 15:30 χθες, σε δασική έκταση στη Μαλακάσα Αττικής. Στο συμβάν επιχειρούν 65 πυροσβέστες με 21 οχήματα, 24 άτομα πεζοπόρο τμήμα και 14 οχήματα ΟΤΑ.

Δ. Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις 13:00 χθες, στη Ν. Αρτάκη στην Εύβοια. Στο συμβάν αυτή τη στιγμή επιχειρούν 35 πυροσβέστες με 14 οχήματα, 12 άτομα πεζοπόρο, 2 υδροφόρες και 1 μηχάνημα των ΟΤΑ.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η πυρκαγιά:

Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις 02:10 σήμερα, σε χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Ατσίτσα στη Σκύρο. Στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετέχουν 17 πυροσβέστες με 5 οχήματα, 3 υδροφόρες ΟΤΑ και 4 Α/Φ. Επίσης θα μεταβούν μέσω Κύμης 8 πυροσβέστες με 4 οχήματα.

Για σήμερα και λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν, πολύ υψηλός κίνδυνος (Δείκτης 4), σύμφωνα με το Xάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς, προβλέπεται στους Νομούς Αττικής, Βοιωτίας, Εύβοιας, Φθιώτιδας, Φωκίδας, Κορινθίας, Αργολίδας, Αρκαδίας, Λακωνίας, Μεσσηνίας, Αχαΐας, Ηλείας, Κυκλάδων και στα Νησιά Λέσβο, Χίο, Σκύρο, Κύθηρα και Ζάκυνθο.

Με την ευκαιρία αυτή, για άλλη μια φορά, απευθύνεται έκκληση στους συμπολίτες μας να είναι ιδιαίτερα προσεχτικοί και να αποφεύγουν οποιαδήποτε δραστηριότητα θα μπορούσε να προκαλέσει την εκδήλωση πυρκαγιάς.

Τέλος, υπενθυμίζουμε στους πολίτες ότι σε περίπτωση πυρκαγιάς:

1. Να ειδοποιούν αμέσως το κέντρο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στον αριθμό κλήσης 199.

2. Να απομακρύνονται έγκαιρα σε περίπτωση πυρκαγιάς, εάν δεν μπορούν να βοηθήσουν στην καταστολή της για τη δική τους ασφάλεια και για να μην παρεμποδίζουν το έργο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, καθώς αυτή θα καταφθάνει.


///