Εδώ και 15 ημέρες είναι σε εξέλιξη πρόγραμμα επισκέψεων και περιοδειών της υποψήφιας Δημάρχου Αθηνάς Λυγνού, συνοδευόμενης με υποψήφιους Δημοτικούς Συμβούλους των ΑΝΟΙΧΤΩΝ ΟΡΙΖΟΝΤΩΝ, σε χώρους εργασίας, κοινωνικούς χώρους και εμπορικούς δρόμους.

Επισκέψεις έγιναν σε όλα τα ΚΑΠΗ, το «Βοήθεια στο σπίτι», τη ΔΕΗ, το Ταχυδρομείο Τερψιθέας, την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου, το Δημαρχιακό κατάστημα και τους ψαράδες της Γλυφάδας, όπου έγινε συνάντηση με το σωματείο τους. Περιοδείες έγιναν σε καταστήματα των οδών Α. Μεταξά, Γούναρη, Α. Παπανδρέου, Σ. Βέμπο, Όλγας, Κ. Αθανάτου, Γ. Γεννηματά και Πλ. Καραϊσκάκη.

Παντού επικράτησε ένα ζεστό, ανθρώπινο κλίμα στην επαφή των πολιτών με την υποψήφια Δήμαρχο Αθηνά Λυγνού και τους συνεργάτες της. Αυτό οφείλεται στην προσωπικότητα και τον χαρακτήρα της Α. Λυγνού, στους δεσμούς που έχουν οικοδομηθεί τόσα χρόνια παρουσίας της στα κοινά, στη μεγάλη συνεισφορά της στην πόλη και την αξιοπιστία της, αλλά και στο γεγονός ότι οι υποψήφιοι του συνδυασμού της είναι άφθαρτα και ξεχωριστά μέλη της τοπικής κοινωνίας, βγαλμένοι μέσα απ΄ τους φορείς και τους αγώνες.

Ένα άλλο στοιχείο που κυριάρχησε στις συναντήσεις και τις περιοδείες ήταν η αναγνώριση των πολιτών στο 10χρονο δημιουργικό έργο των ΑΝΟΙΧΤΩΝ ΟΡΙΖΟΝΤΩΝ στην πόλη. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα των ψαράδων, οι οποίοι δήλωσαν σε τηλεοπτικό κανάλι που ήταν εκεί, ότι η μόνη που τους στήριξε, είναι η Αθηνά Λυγνού.

Σε όλες τις συζητήσεις επικράτησαν τα μεγάλα προβλήματα της κοινωνίας, ως συνέπεια των μνημονιακών οικονομικών μέτρων, η κακοδιοίκηση του Δήμου, η έλλειψη παιδικών σταθμών και επαρκών κοινωνικών δομών, η ανάγκη να δοθεί λύση για νέο νεκροταφείο, η προστασία του βουνού, η αξιοποίηση της παραλίας από το Δήμο για τους Γλυφαδιώτες και όχι η εκποίησή της, το Μητροπολιτικό Πάρκο κ.α. Εντύπωση έκαναν στην αντιπροσωπεία των ΑΝΟΙΧΤΩΝ ΟΡΙΖΟΝΤΩΝ η πολύ κακή εικόνα στους χώρους του «Βοήθεια στο σπίτι» και η υποβαθμισμένη λειτουργία των ΚΑΠΗ.

Το πρόγραμμα επισκέψεων και περιοδειών συνεχίζεται.

Με εκτίμηση

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ

ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΛΥΦΑΔΑΣ

«ΑΝΟΙΧΤΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ»