Η μνημονιακή κυβέρνηση, που εδώ και είκοσι μήνες κυβερνά κυρίως με Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου και με τροπολογίες-πακέτα, ξανακτύπησε.

Με άσχετη τροπολογία της τελευταίας στιγμής στο νομοσχέδιο ξεπουλήματος του ΑΔΜΗΕ (δίκτυα της ΔΕΗ) επέτρεψε τη νομιμοποίηση νεκροταφείων μέσα σε περιοχές υψηλής προστασίας.

Ψ και ακυρώνει με τον πιο επώδυνο τρόπο στην πράξη το τελευταίο ΠΔ (187/ΦΕΚ Δ 16.6.11), με το όποιο υπήρξε επέκταση της Α’ Zώνης Προστασίας του, και το οποίο είχε θετικές κρίσεις από τα περιβαλλοντικά κινήματα, φορείς και μεγάλο μέρος της ΤΑ των περί τον Υμηττό όμορων Δήμων.

Ο Υμηττός, ανάσα ζωής για το Λεκανοπέδιο της Αττικής, κινδυνεύει. Η περιβαλλοντική υποβάθμιση συνεχίζεται, ο κατήφορος δεν έχει τέλος, ενώ ανοίγει ο δρόμος για την εξυπηρέτηση παντοειδών συμφερόντων.

Τι έχει να πει ο Υπουργός ΠΕΚΑ για το χαρακτηριστικό παράδειγμα του παράνομου και αυθαίρετου νεκροταφείου της Γλυφάδας, το οποίο οι αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου του έκριναν παράνομο, ενώ οι Επιθεωρητές Περιβάλλοντος έχουν υποβάλει πρόστιμο 103.000 ευρώ και έχουν διατάξει την απομάκρυνσή του;

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

syrizaLogoNew