Στη μεγάλη και σπουδαία οικογένεια της Ένωσης Χορωδιών Ελλάδος ανήκει πλέον η Μικτή Χορωδία του Δήμου Γλυφάδας.

Τριάντα χρόνια μετά την ίδρυσή της, η δημοτική χορωδία, με πλούσια δραστηριότητα και υπέροχες διοργανώσεις στο ενεργητικό της, επιβραβεύθηκε με την επίσημη ένταξή της στην ΕΧΕ.

Η Μικτή Χορωδία του Δήμου Γλυφάδας δημιουργήθηκε το 1989 με μαέστρο τον Γιάγκο Χαρτοφύλακα. Το 1997 εντάσσεται στο Πνευματικό και Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Γλυφάδας με μαέστρο τον Γιώργο Παππά, σαν δίφωνη γυναικεία. Τον Οκτώβριο του 2004 τη διεύθυνσή της αναλαμβάνει ο μαέστρος και καθηγητής ανωτέρων θεωρητικών Νίκος Καμπιώτης, που την μετατρέπει σε τετράφωνη μικτή. Μετά τη συνένωση των Οργανισμών σε ενιαίο φορέα του Δήμου Γλυφάδας, ανήκει πλέον στο ΚΑΠΠΑ.

Έχει λάβει μέρος σε δεκάδες χορωδιακά φεστιβάλ και σε πλήθος άλλων εκδηλώσεων, όπως θεατρικές παραστάσεις, αφιερώματα κ.ά., αποκομίζοντας άριστες κριτικές. Απαρτίζεται από 50 ερασιτέχνες χορωδούς, που η αγάπη τους για το χορωδιακό τραγούδι τούς ωθεί σε κάθε συνάντηση να καταθέτουν την ψυχή τους και την προσωπική τους μουσική πρόταση. Το ρεπερτόριο της χορωδίας είναι ποικίλο και αντλείται από όλες τις περιόδους της χορωδιακής μουσικής από όλο τον κόσμο. Συνοδεύεται από πιάνο και ενίοτε από μικρές ορχήστρες εγχόρδων, πνευστών ή μικτές. Σκοπός, η διάδοση του χορωδιακού τραγουδιού μέσα από την όμορφη και δημιουργική ενασχόληση των μελών της. Έχει διοργανώσει μέχρι τώρα 11 χορωδιακά φεστιβάλ, τα οποία έχουν καθιερωθεί ως θεσμός για τον Δήμο Γλυφάδας. Το φετινό, 12ο χορωδιακό φεστιβάλ, έχει προγραμματιστεί για τον Σάββατο 16 Νοεμβρίου, στο Κινηματοθέατρο «Μελίνα Μερκούρη».