Γλυφάδα, 20.05.2014: Μήνυση κατά παντός υπευθύνου

υπέβαλλε σήμερα στο Α’ Α.Τ. Γλυφάδας ο Δήμαρχος Γλυφάδας και επικεφαλής της παράταξης «Δυνατή Γλυφάδα» Κώστας Κόκκορης αναφορικά με συκοφαντικό και ψευδές δημοσίευμα στο φύλλο της εφημερίδας «Η Εφημερίδα των Συντακτών» 16-17-18 Μαϊου 2014,  με τίτλο «Επιταγές εκατ. Ευρώ για το θώκο της Γλυφάδας».

Το συγκεκριμένο δημοσίευμα, όχι απλά δεν αποτυπώνει μία αντικειμενική ολοκληρωμένη εικόνα των γεγονότων, αλλά παραλείποντας ορισμένα σημαντικά στοιχεία της υπόθεσης αυτής και παράλληλα αναδιατυπώνοντας ψεύδη, δημιουργεί εύλογα ερωτηματικά σχετικά με τη σκοπιμότητα του δημοσιεύματος και σε σχέση με το χρόνο δημοσίευσης του, αν λάβουμε υπόψη μας ότι, από το Σάββατο 17 Μαΐου 2014  – την παραμονή των δημοτικών εκλογών, χρησιμοποιείται ως εργαλείο δυσφήμησης (μοιράζεται κατά χιλιάδες σε μορφή φωτοτυπίας στα σπίτια της Γλυφάδας και σε προεκλογικά κιόσκια ) κατά του υποψηφίου Δημάρχου Γλυφάδας Κώστα Κόκκορη.

Ειδικότερα, σε σχέση με το δημοσίευμα επισημαίνουμε νόμο τα εξής:
  • μέχρι σήμερα ουδεμία ποινική δίωξη έχει ασκηθεί κατά του Δημάρχου κ. Κόκκορη, αλλά αντιθέτως με την υπ’ αρ. 127-12/293/21Δ/13 διάταξη της Εισαγγελέως Πρωτοδικών Αθηνών η υπόθεση αυτή ετέθη στο αρχείο λόγω μη ύπαρξης επαρκών στοιχείων κατηγορίας, ενώ κατόπιν προσφυγής η δικογραφία έχει ανασυρθεί εκ νέου από το 2013 και βρίσκεται στην Εισαγγελία Αθηνών προς χρέωση.

 

  • O κ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης στην κατάθεση του αναφέρει ρητώς «δεν γνωρίζω εάν συνοδεύεται από οικονομικές εγγυήσεις ή άλλα ανταλλάγματα. Σε περίπτωση που γνώριζα ότι υπήρχε μεταξύ τους οποιαδήποτε οικονομική συναλλαγή, θα ήμουν ο πρώτος που θα το κατήγγειλα στις αρμόδιες αρχές, καθότι μεταξύ άλλων θα επέφερε και ακύρωση του αποτελέσματος και είχα το έννομο συμφέρον εφόσον θα είχα ανακηρυχτεί Δήμαρχος Γλυφάδας και ο συνδυασμός μου ως επιτυχών των εκλογών».

Το παρόν δελτίο τύπου εκδίδεται προς αποκατάσταση της αλήθειας και απόκρουσης της αήθους και συκοφαντικής προσπάθειας των αντιπάλων μας στις δημοτικές εκλογές και ενόψει του β’ γύρου, οι οποίοι από ένδεια πολιτικών επιχειρημάτων και προγράμματος για τη Γλυφάδα, επιχειρούν δολίως τη χειραγώγηση των δημοτών μας και την παραπλάνηση των ψηφοφόρων του Δήμου μας.

Έχουμε εμπιστοσύνη στην κρίση των δημοτών μας και στην αξιολόγηση του προγράμματος και του ήδη υλοποιημένου έργου μας.

 

 

Ο Δήμαρχος και επικεφαλής της «ΔΥΝΑΤΗΣ ΓΛΥΦΑΔΑΣ»

 Κώστας Κόκκορης

DINATIglyfada