ΕΚΛΟΓΕΣ  ΣΤΟΥΣ  ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ  ΓΟΝΕΩΝ  ΤΩΝ  ΣΧΟΛΕΙΩΝ  ΤΗΣ  ΓΛΥΦΑΔΑΣ

Αύριο Κυριακή 09 Νοεμβρίου 2014, πραγματοποιούνται οι εκλογές για την ανάδειξη νέων οργάνων στους Συλλόγους Γονέων των Σχολείων της Γλυφάδας, μετά τη λήξη της δίχρονης θητείας τους. Η Ένωση Συλλόγων Γονέων, στην προσπάθειά της για καλύτερη ενημέρωση και προκειμένου να διευκολύνει τη μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή των γονέων, σε συνεργασία με τους Συλλόγους, συμβάλει στην πραγματοποίηση των εκλογών την ίδια ημέρα.

Τα θέματα Παιδείας και τα μεγάλα προβλήματα της νέας γενιάς και του εκπαιδευτικού μας συστήματος βρίσκονται πάντα στην επικαιρότητα. Ανάμεσα στα αιτήματα που κυριαρχούν είναι η αύξηση των δαπανών, αναλυτικά προγράμματα σπουδών που να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες απαιτήσεις της κοινωνίας, η επιμόρφωση των Εκπαιδευτικών, η κατάργηση της παραπαιδείας, η αποσύνδεση του απολυτηρίου του Λυκείου από την πρόσβαση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση,  η προστασία του δημόσιου χαρακτήρα της  εκπαίδευσης,  ο Επαγγελματικός Προσανατολισμός, η βελτίωση της υλικοτεχνικής υποδομής και των συνθηκών μόρφωσης των μαθητών με σύγχρονες κτιριακές υποδομές, η αναβάθμιση  των  εργαστηρίων κα.

Η ΄Ενωση και οι Σύλλογοι Γονέων σε συνεργασία με το Δήμο, τους συνδικαλιστικούς φορείς των Eκπαιδευτικών και τα  15μελή Μαθητικά Συμβούλια αγωνίζονται για μια καλύτερη παιδεία με σημαντικά αποτελέσματα, όπως: βελτιώσεις στο εξεταστικό σύστημα, ο εξοπλισμός των σχολικών εργαστηρίων, τα σχολικά διδακτήρια, οι επεκτάσεις των και η καλύτερη συντήρησή τους, η χρηματοδότηση των Σχολικών Επιτροπών, κα.

Οι Σύλλογοι Γονέων οφείλουν να στηρίζουν την αλληλεγγύη των μελών, τις κοινωνικές αρετές, τον εθελοντισμό, τις ηθικές αξίες και  να συμβάλλουν στην ανάπτυξη της συνεργασίας όλων των φορέων της εκπαίδευσης, για μια παιδεία αντάξια των προσδοκιών μας.

Στις αυριανές εκλογές, δίνεται η ευκαιρία να δυναμώσει αυτή η προσπάθεια  με τη μεγαλύτερη συμμετοχή και συσπείρωση όλων των γονέων.

 

ΕΚΛΟΓΕΣ

 

 

Οι Σύλλογοι Γονέων με την Ένωσή τους επιτελούν ένα σημαντικό έργο, που συμβάλλει αποτελεσματικά στη βελτίωση του εκπαιδευτικού μας συστήματος και το καλύτερο μέλλον της νέας γενιάς.

 

Ευχόμαστε λοιπόν, να υπάρχει όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συμμετοχή όλων των γονέων της πόλης μας που έχουν παιδιά τα οποία φοιτούν σε δημόσια σχολεία, ώστε να εκπροσωπούνται όλα, μιας και η γνώμη και η δράση τους έχουν βαρύνουσα σημασία στις σημερινές δύσκολες μέρες για την καλύτερη λειτουργία των σχολείων μας.

Καλή επιτυχία!