Πολιτιστικές εκδηλώσεις Δήμου Γλυφάδας Το Γραφείο Πολιτισμού του Δήμου Γλυφάδας ανακοινώνει τις εκδηλώσεις που έχουν προγραμματιστεί για τον Οκτώβριο και Νοέμβριο 2014. Συγκεκριμένα κατά χρονολογική σειρά:

 

  • Παρουσίαση του βιβλίου «Και το παραμύθι δεν τελείωσε» του Odin Dupeyron που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Καλέντη. Μια εξαιρετική ιστορία για τη ζωή και τους κρυμμένους φόβους που μας παραλύουν και την επιθυμία μας για ελευθερία θα παρουσιαστεί στο Παλαιό Δημαρχείο την Παρασκευή 24 Οκτωβρίου (19.30) και το Σάββατο 25 (12.00).

 

  • Παλαιό Δημαρχείο: Ατομική Έκθεση Έλενας Αγγελίδου 1/11 έως 7/11

 

 

ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ

  • Μεγάλη Συναυλία Αλληλεγγύης προς τιμήν του μεγάλου Έλληνα μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη διοργανώνει ο Δήμος Γλυφάδας στο κλειστό γυμναστήριο (Δ.Α.Κ) την Τετάρτη 12 Νοεμβρίου 2014.

 

Θα τραγουδήσουν αφιλοκερδώς οι:

Αντώνης Ρέμος, Μελίνα Ασλανίδου, Νίνα Λοτσάρη. Συμμετέχει η δεκαμελής ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης».

 

Την εκδήλωση θα παρουσιάσει η δημοτική σύμβουλος Βάνα Μπάρμπα. Η συναυλία διοργανώνεται με σκοπό την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου.

 

  • Έκθεση Φωτογραφίας του Αριστοτέλη Σαρρηκώστα με τίτλο: «41η Επέτειο του Πολυτεχνείου θα φιλοξενηθεί από τις 15 έως 24 Νοεμβρίου στο Παλαιό Δημαρχείο (Σάκη Καράγιωργα 2 και Διαδόχου Παύλου). Τα εγκαίνια θα γίνουν στις 19.00 και οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να ταξιδέψουν νοερά στην ιστορία της συγκεκριμένης περιόδου μέσα από φωτογραφίες του 1-1-4, της βασιλικής οικογένειας, της στρατιωτικής χούντας, τις φυλακίσεις και τις εξορίες έως την επάνοδο της δημοκρατίας. Η έκθεση επικεντρώνεται στις ημέρες της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

Ο φωτορεπόρτερ Αριστοτέλης Σαρρηκώστας ξεκίνησε την επαγγελματική του πορεία το 1961 στο Πρακτορείο Φωτογραφικών Επικαίρων «Ένωση». Το 1964 αποδέχτηκε πρόταση συνεργασίας με το Διεθνές Ειδησεογραφικό Πρακτορείο Associated Press (ASS/Press), όπου παρέμεινε μέχρι το τέλος της καριέρας του, το 1998. Στη διάρκεια της επαγγελματικής του πορείας αποτύπωσε κάθε είδους γεγονότα της πολιτικής, κοινωνικής και καλλιτεχνικής ζωής της Ελλάδας. Το 2008 παρασημοφορήθηκε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια με το μετάλλιο του Χρυσού Σταυρού του Τάγματος της Τιμής.

  • Ατομική εικαστική έκθεση της Ρόζας Παππά Βεζυρτζή 1/12- 7/12
  • Ατομική εικαστική έκθεση της Ειρήνης Δεναξά 9/12-15/12
  • Ομαδική εικαστική έκθεση των μελών της ΟΥΝΕΣΚΟ Νοτίων Προαστίων 16/12-23/12

dimosGlyLogo