Από την ίδρυση του VARADERO CLUB HELLAS μέχρι και σήμερα
υπάρχει ένας άνθρωπος που είναι πιστά κοντά μας, όχι σαν απλός συνεργάτης της Λέσχης, αλλά σαν ένας πολύ καλός φίλος και αυτός δεν είναι άλλος από τον ΑΝΔΡΕΑ ΨΥΧΟΓΥΙΟ.

Το VARADERO CLUB HELLAS θα τον στηρίξει να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα και να κάνει όλους τους ΕΛΛΗΝΕΣ υπερήφανους στο ISLE OF MAN, σε έναν από τους δυσκολότερους αγώνες του κόσμου.
Για το λόγο αυτό το VARADERO CLUB HELLAS αποφάσισε να βγάλει ένα συλλεκτικό μπλουζάκι POLO και όλα τα χρήματα να δοθούν στον ΑΝΔΡΕΑ ΨΥΧΟΓΥΙΟ.
Στηρίζουμε Ανδρέα Ψυχογυιό ….. στην 1η Ελληνική συμμετοχή στο ISLE OF MAN.

Παραγγελίες θα γίνονται στη λέσχη μας, Σαλαμίνος 29, Κεραμεικός, στο mail της λέσχης:

varadero.hellas@gmail.com και στο τηλέφωνο της λέσχης 697 728 16 78

Στο Νησί του Μαν (Isle of Man), που βρίσκεται στην Ιρλανδική θάλασσα, εδώ και 100 χρόνια περίπου η αδρεναλίνη των αναβατών της μοτοσυκλέτας μεταδίδεται στους τροχούς κι εκείνοι γίνονται ένα με τον άνεμο αγγίζοντας τα 320 χιλιόμετρα την ώρα σε μια πίστα 61 χιλιομέτρων που απλώνεται μέσα στους δρόμους του νησιού. Έτσι λοιπόν φέτος στις συμμετοχές του αγώνα που θα πραγματοποιηθεί τον Αύγουστο, θα υπάρχει ελληνική εκπροσώπηση, με την ομάδα του Ανδρέα Ψυχογυιού.

Η ομάδα αποτελείται από τον αναβάτη Ανδρέα Ψυχογυιό, τον μηχανικό Νίκο Μαυρουδή και την υπεύθυνη επικοινωνίας Άννα Τερσκάγια.

Ο Ανδρέας Ψυχογυιός γεννήθηκε το 1967 στο Περιστέρι Αττικής. Είναι έγγαμος και πατέρας δύο παιδιών. Από τα παιδικά του χρόνια αγάπησε τους αγώνες μοτοσυκλέτας διότι είχε ως σοβαρό ερέθισμα το πρότυπο του πατέρα του και του θείου του, οι οποίοι υπήρξαν αθλητές στον μηχανοκίνητο αθλητισμό κατά τις δεκαετίες του 1960, 1970 και 1980. Βιώνοντας ένα τέτοιο οικογενειακό περιβάλλον, η αγάπη του Ανδρέα για την μοτοσυκλέτα ήταν φυσική συνέπεια η οποία τον ώθησε να αποφοιτήσει απ’ τη Σχολή Μηχανικών Εσωτερικής Καύσης και να ακολουθήσει επάγγελμα συναφές με τις δραστηριότητές του, εφ’ όσον απ’ το 1990 μέχρι σήμερα εμπορεύεται ελαστικά διατηρώντας δικό του κατάστημα. Η πρώτη του συμμετοχή σε αγώνες μοτοσυκλέτας έγινε το 1988 και συνεχίζεται μέχρι σήμερα με επιτυχημένες διακρίσεις στους έξι πρώτους του πρωταθλήματος σε διάφορες κατηγορίες όπως:
– Πρωταθλητής Ελλάδος το 1993 στα 250 κυβικά, κατηγορία F3.
– Πρωτάθλημα Ανατολικής Ευρώπης το 2008. 4η θέση κατηγορία superstock 1000.
– Πρωτάθλημα Ανατολικής Ευρώπης το 2009. 5η θέση κατηγορία superstock 1000.
– Συμμετοχή στον μεγάλο τελικό UEM Road Racing European Championship Albacete, 30th, 31st October, 1st November 2009 Circuito de Albacete. Τερματισμός στην 20η θέση.
Ο Ανδρέας Ψυχογυιός είναι επίσης μέλος του Αθλητικού Σωματείου «ΑΡΤΕΜΙΣ – ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ». Ενός Αθλητικού Σωματείου το οποίο μεταξύ άλλων, αποσκοπεί στην προαγωγή και την καλλιέργεια του αθλητικού πνεύματος συναδέλφωσης και της συμμετοχής των αθλητών σε κάθε μορφής αγώνα μοτοσυκλέτας, αυτοκινήτου, καρτ, ποδηλάτου ορειβασίας, χιονοδρομίας και προσανατολισμού.
Από το ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΑΧΥΤΗΤΑΣ 1993
4ος, 5ος, 6ος & 7ος Αγώνας. Αεροδρόμιο Τρίπολης. Οργάνωση ΑΕΛ & ΕΛΠΑ

«… Ο Α. Ψυχογυιός έδωσε έναν ακόμη τίτλο στην ομάδα της Μάλμπορο Γιαμάχα VGR, καθώς το τέλος του 7ου αγώνα τον βρήκε να προηγείται στην κατάταξη του Χ. Ληξουριωτάτου κατά 20 βαθμούς. Έτσι είναι ουσιαστικά ο πρωταθλητής για το 1993 στην κατηγορία F3 και δεν απομένει παρά ο τελευταίος αγώνας να ανακηρυχτεί και τυπικά. Ο Α. Ψυχογυιός στους τέσσερις τελευταίους αγώνες τερμάτισε στις θέσεις 2η, 2η, 1η (η δεύτερη νίκη του μέχρι τώρα στο πρωτάθλημα) και 3η αντίστοιχα. Αποτελεί παράδειγμα του κανόνα του ότι η σταθερότητα (μαζί με τα καλά αποτελέσματα) αναδεικνύουν τον πρωταθλητή και όχι μόνο οι νίκες…».

«… Η πάλαι ποτέ δημοφιλής F3 συγκέντρωσε μόλις 10 συμμετοχές και τις δυο ημέρες. Αυτό όμως δε μειώνει καθόλου την εξαιρετική προσπάθεια του Γιάννη Κόλλια που κέρδισε δυο φορές, όντας για πρώτη φορά φέτος απόλυτα έτοιμος, μετά τον περσινό τραυματισμό του. Ο Ανδρέας Ψυχογυιός με σχετική άνεση το Σάββατο και με μεγαλύτερη την Κυριακή, συγκέντρωσε πολύτιμους βαθμούς για το πρωτάθλημα με τις δυο δεύτερες θέσεις του. Την Κυριακή, πίσω από το νικητή Στάμου ήταν και πάλι ο Τζωρτζόπουλος, πολύ εμπρός από τον τρίτο Δελησάββα. Ο δεύτερος πρωταθλητής της ημέρας ήταν ο Ανδρέας Ψυχογυιός, στην κατηγορία F3. Έδειξε παραδειγματική σταθερότητα όλη τη χρονιά, ανέβηκε στο βάθρο σε όλους τους αγώνες, νίκησε δύο φορές και κέρδισε πανάξια τον πρώτο τίτλο της καριέρας του. Στον τελευταίο διπλό αγώνα πήρε μια νίκη και μια τρίτη θέση. Το Σάββατο ήταν πολύ εμπρός από τον Χάρη Ληξουριωτάτο και τον Βαγγέλη Παπαδόπουλο, αφού ο Γιάννης Κόλλιας είχε μια ανώδυνη πτώση και ο Δημήτρης Τσούργιαννης ένα ακόμη μηχανικό πρόβλημα…».

Από το ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΑΧΥΤΗΤΑΣ 1995
7ος & 8ος Γύρος, ΤΡΙΠΟΛΗ

«… Μεγάλο ενδιαφέρον είχε η μονομαχία μεταξύ Ψυχογυιού και Συνιώρη, που όμως έληξε, όταν ήρθαν σε επαφή οι μοτοσυκλέτες τους και έτσι ο μεν Ψυχογυιός βγήκε για επισκευή στα πιτς και έμεινε έβδομος, ο δε νέος και άπειρος Συνιώρης αποκλείστηκε, αφού ζήτησε (!) εξωτερική βοήθεια από κριτή (νέος είναι θα μάθει)…».

ΕΚ ΤΟΥ ΔΣ

VCH