H Ιατρική σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών

σε συνεργασία με την Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Ελληνικού – Αργυρούπολης στο πλαίσιο βελτίωσης της ποιότητας ζωής των ατόμων άνω των εξήντα πέντε ετών πραγματοποιούν μελέτη με θέμα τη Μνήμη του Ελληνικού πληθυσμού.

Η διεξαγωγή της ερευνητικής αυτής μελέτης με θέμα:

Νευροεκφυλιστικές και άλλες νευρολογικές νόσοι στον Ελληνικό πληθυσμό – Συχνότητες και Παράγοντες κινδύνου,που έχει ήδη ξεκινήσει και βρίσκεται σε εξέλιξη στους Δήμους Λάρισας και Αμαρουσίου Αττικής, γίνεται έχοντας ως κεντρικό συντονιστή την Α Νευρολογική κλινική της Ιατρικής σχολής Αθηνών και σε συνεργασία με τη Νευρολογική κλινική της Ιατρικής σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, την Εταιρεία Νόσου Alzheimer Αθηνών, το τμήμα Ψυχολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσσαλονίκης και το τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου.

Σας προσκαλούμε να λάβετε μέρος στη μελέτη η οποία περιλαμβάνει αξιολόγηση με δομημένα ερωτηματολόγια από γιατρούς και νευροψυχολόγους. Η επιλογή των συμμετεχόντων πολιτών είναι τυχαία και το μόνο κριτήριο επιλογής είναι η συμπλήρωση του εξηκοστού πέμπτου έτους ηλικίας.

Υπεύθυνος της μελέτης είναι ο Επίκουρος Καθηγητής Νευρολογίας της Ιατρικής σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, κος Νίκος Σκαρμέας.

Η εξέταση είναι εγκεκριμένη από την Εφορεία της A’ Νευρολογικής Κλινικής– Αιγινήτειο Νοσοκομείου του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Στους συμμετέχοντες δίνεται η δυνατότητα αξιολόγησης της μνήμης τους, της δωρεάν ιατρικής – νευρολογικής εξέτασης καθώς και της δωρεάν ιατρικής – νευρολογικής παρακολούθησης τους στο μέλλον.

Ταυτόχρονα μπορούν να γίνουν δωρεάν βασικές εργαστηριακές εξετάσεις αίματος, ενώ με τη συμμετοχή σας βοηθάτε την προαγωγή της ιατρικής – επιστημονικής έρευνας που έχει θετικά οφέλη στην κοινωνία.

Η εξέταση είναι δωρεάν και διαρκεί περίπου 1,5 ώρα.

Οι αξιολογήσεις θα γίνονται στα Κ.Α.Π.Η. του Δήμου μας καθώς και στο Ιατρείο Μνήμης του Κέντρου Ημέρας Alzheimer ΙΑΣΙΣ (Κριμαίας 73,Α. Γλυφάδα)

Για πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στην κ/α Καμτσαδέλη 2109608020,6972610493 και στην Κ.Υ του Δήμου (κ/α Κουρτέσα 2109961973)

Δηλώσεις συμμετοχής στα ιατρεία των Κ.Α.Π.Η. του Δήμου.

LOGO