15 πράγματα που μάθαμε σε 60 χρόνια…

Ο Ντέιβ Μπάρι είναι ένας Αμερικανός συγγραφέας και αρθρογράφος βραβευμένος με Πούλιτζερ. Επίσης, είναι γνωστός για τα χιουμοριστικά αποφθέγματά του σχετικά με τα πράγματα που έχει μάθει κατά την διάρκεια της ζωής του.

Δείτε παρακάτω 15 αποφθέγματα σοφίας από τον Ντέιβ Μπέρι:

1.Ποτέ και σε καμία περίπτωση μην πάρετε υπνωτικό χάπι και καθαρτικό το ίδιο βράδυ.

2.Υπάρχει μια πολύ λεπτή διαχωριστική γραμμή ανάμεσα στο “χόμπι” και “ψυχική ασθένεια.”

3.Μην μπερδεύετε την καριέρα με την ζωή σας.

4.Ποτέ μην γλείψετε ένα μαχαίρι μπριζόλας.

5.Η πιο καταστροφική δύναμη στο σύμπαν είναι κουτσομπολιό.

6.Κανείς δεν ενδιαφέρεται αν χορεύετε καλά ή όχι. Απλά σηκωθείτε και χορέψτε.

7.Οι άνθρωποι που θέλουν να μοιραστούν τις θρησκευτικές τους πεποιθήσεις μαζί σας σχεδόν ποτέ δεν θέλουν να μοιραστείτε τις δικές σας μαζί τους.

8.Αν έπρεπε να συνοψίσετε σε μια λέξη τον λόγο που η ανθρωπότητα δεν έχει καταφέρει και δεν θα καταφέρει ποτέ να καλλιεργήσει όλες τις δυνατότητές της, η λέξη αυτή θα ήταν “συσκέψεις.”

9.Ποτέ κανένας δεν θα μπορέσει να δώσει μια πειστική απάντηση στο γιατί καθόμαστε και παρατηρούμε το φως του ήλιου το καλοκαίρι.

10.Έρχεται μια στιγμή που δεν θα πρέπει να έχετε την προσδοκία να κάνουν οι άλλοι μεγάλο θέμα τα γενέθλιά σας. Αυτή η στιγμή είναι γύρω στα 11 χρόνια σας.

11.Αυτό  που ενώνει όλους τους ανθρώπους, ανεξάρτητα από την ηλικία, το φύλο, τη θρησκεία, την οικονομική κατάσταση ή καταγωγή, είναι ότι βαθιά μέσα όλοι μας πιστεύουμε ότι είμαστε πολύ καλύτεροι οδηγοί από όσο είμαστε στην πραγματικότητα.

12.Ο άνθρωπος που είναι καλός με εσάς, αλλά ευγενικός με τον σερβιτόρο, δεν είναι καλός άνθρωπος.

13.Οι φίλοι σας, σας αγαπούν όπως και να έχει.

14.Ποτέ μην φοβηθείτε να δοκιμάσετε κάτι καινούργιο. Να θυμάστε, ότι ένας μοναχικός ερασιτέχνης έχτισε μια Κιβωτό. Μια ομάδα επαγγελματιών έχτισε τον Τιτανικό.

15. Οι άντρες είναι σαν το καλό κρασί. Ξεκινούν ως σταφύλια και είναι στο χέρι των γυναικών να πατήσουν πάνω τους μέχρι να γίνουν κάτι αποδεκτό, ώστε να δειπνήσουν μαζί τους.

source: tilestwra.com