3.000 Γλυφαδιώτες ακούσαμε «Τα Τραγούδια του πατέρα τους» κάτω από την αυγουστιάτικη πανσέληνο

Το πιο εντυπωσιακό  και ρομαντικό φεγγάρι της χρονιάς, ήταν η χτεσινή πανσέληνος στις 29 Αυγούστου, πράγματι.  Υπό το φως της πανσελήνου λοιπόν, πραγματοποιήθηκε  αυτή η πραγματικά μεγάλη συναυλία σε έναν αγαπημένο μας χώρο, την 3η μαρίνα της Γλυφάδας.

Ήταν μια ξεχωριστή μουσική βραδιά που «ταξίδεψε» πάνω από 3.000 Γλυφαδιώτες και επισκέπτες, σε χρόνια περασμένα, αλλά μελωδικά, πάντα επίκαιρα. «Τα τραγούδια του πατέρα τους» ερμήνευσαν ο Γρηγόρης Μπιθικώτσης και ο Χάρης Βαρθακούρης. Μαέστρος ο Νίκος Κούρος και συμμετείχε η Χρύσα Μπελούση. Την ορχήστρα “συνέθεσαν”, αγαπημένα μουσικά όργανα, όπως κόντρα μπάσο, κιθάρα, μπουζούκι και φυσικά, πλήκτρα.

Η μουσική ξεκίνησε γύρω στις 9:30 και χιλιάδες κόσμος σιγοτραγούδησαν «Ποιος να συγκριθεί μαζί σου», «Μάτια μπλε», «Πιο καλή η μοναξιά», “Βρέχει στη φτωχογειτονιά”, “ Επίσημη αγαπημένη», «Ένα όμορφο αμάξι με δυο άλογα», «Δραπετσώνα» και πολλά άλλα αγαπημένα.

Φυσικά όλοι γνωρίζουμε, ότι τόσο ο Γρηγόρης Μπιθικώτσης όσο και ο Γιάννης Πάριος, είναι μια σχολή από μόνοι τους. Και άξιοι συνεχιστές του έργου τους, οι γιοί τους.

Ευχαριστούμε όλοι, τον Γρηγόρη Μπιθικώτση, τον Χάρη Βαρθακούρη, την  Χρύσα Μπελούση και φυσικά τον δήμο Γλυφάδας, για όσα μελωδικά και πολύτιμα μας προσέφεραν σε αυτή τη συναυλία, που κλείσαμε τα μάτια αναπολώντας, που ονειρευτήκαμε δίπλα στο κύμα, που σιγοτραγουδήσαμε κομμάτια της ζωής μας, που ταξιδέψαμε στη μουσική, στους στίχους, στην ελπίδα, στα περασμένα και σε όσα ευελπιστούμε ότι θα έρθουν. Γι΄αυτό, δε σταματάμε να τραγουδάμε «ρίξε μια ζαριά καλή», αφού ευχαριστήσουμε τέλος, το Κ.Α.Π.ΠΑ. Γλυφάδας,  για ακόμα μια φορά.

ΔΗΜΟΣ ΓΛΥΦΑΔΑΣΔΗΜΟΣ ΓΛΥΦΑΔΑΣΔΗΜΟΣ ΓΛΥΦΑΔΑΣΔΗΜΟΣ ΓΛΥΦΑΔΑΣΔΗΜΟΣ ΓΛΥΦΑΔΑΣΔΗΜΟΣ ΓΛΥΦΑΔΑΣΔΗΜΟΣ ΓΛΥΦΑΔΑΣΜΠΙΘΙΚΩΤΣΗΣ-ΒΑΡΘΑΚΟΥΡΗΣΔΗΜΟΣ ΓΛΥΦΑΔΑΣ

Γιώργος Παπανικολάου:

Στη Γλυφάδα αποχαιρετίσαμε το καλοκαίρι και γιορτάσαμε την αυγουστιάτικη πανσέληνο με μια μεγάλη συναυλία.

“Γρηγόρη Μπιθικώτση και Χάρη Βαρθακούρη,  σάς ευχαριστούμε για αυτή την υπέροχη βραδιά και για το μουσικό ταξίδι που μας προσφέρατε. Οφείλουμε και μία συγγνώμη στους δημότες που παρακολούθησαν όρθιοι τη συναυλία, γιατί ειλικρινά δεν είχαμε προβλέψει ότι το κοινό θα ξεπεράσει τους 3.000!”

 

ΔΗΜΟΣ ΓΛΥΦΑΔΑΣ

Photos, montage: Γλυφάδα metropolitans Creative Dpt.

 

GLYFADA METROPOLITANSΕπιμέλεια: Άντα Θωμά, creative media