Συνελήφθη στο Ελληνικό 53χρονη που εξαπατούσε ηλικιωμένες προσποιούμενη την εφοριακό

Συνελήφθη 53χρονη ημεδαπή που εξαπατούσε ηλικιωμένες γυναίκες προσποιούμενη την εφοριακό ή την υπάλληλο του Ι.Κ.Α. Στο πλαίσιο της έρευνας συνελήφθη και ένας 42χρονος ημεδαπός για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος.  Εξιχνιάσθηκαν εννέα περιπτώσεις.

Συνελήφθη, μεσημβρινές ώρες της 24-6-2016 στο Ελληνικό, μετά από αναζητήσεις αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Νοτιανατολικής Αττικής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, μία 53χρονη ημεδαπή, για απάτες κατ’ εξακολούθηση. Αναζητούνται οι συνεργοί της.

Στο πλαίσιο της έρευνας συνελήφθη και ένας 42χρονος ημεδαπός για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος.

Ειδικότερα, την προηγουμένη (23-6-2016), η συλληφθείσα προσέγγισε στην περιοχή της Νίκαιας ημεδαπή και προσποιούμενη την υπάλληλο του Ι.Κ.Α. την εξαπάτησε και της απέσπασε χρυσαφικά ως «εγγύηση» προκειμένου να της παραδώσει δικαιολογητικά του γιού της.

Στη συνέχεια μετέβη σε κατάστημα αγοράς χρυσού και πούλησε τα χρυσαφικά. Ο υπεύθυνος του καταστήματος που δεν καταχώρησε, ως όφειλε, την αγοραπωλησία στα προβλεπόμενα βιβλία συνελήφθη, ενώ αναζητείται και ο ιδιοκτήτης του καταστήματος.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, από τις αρχές του 2016, η 53χρονη από κοινού με άλλους συνεργούς της, μετέβαιναν σε διάφορες περιοχές της Αττικής όπου εντόπιζαν ηλικιωμένες γυναίκες και προσποιούμενοι τους εφοριακούς ή τους υπαλλήλους του Ι.Κ.Α., με το πρόσχημα ότι στενό συγγενικό τους πρόσωπο δικαιούται επιστροφής φόρου ή επιδόματος, τους αποσπούσαν χρηματικά ποσά ή κοσμήματα ως «εγγύηση».

Από την μέχρι στιγμής έρευνα, έχουν εξιχνιασθεί εννέα περιπτώσεις, με το χρηματικό όφελος να υπερβαίνει τις -8.600- ευρώ.

Οι συλληφθέντες, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ η έρευνα για την συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις συνεχίζεται.